Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5]

Iacov
Capitolul 4

4:1 De unde vin luptele si certurile intre voi? Nu vin oare din poftele voastre, care se lupta in madularele voastre?

4:2 Voi poftiti, si nu aveti; ucideti, pizmuiti, si nu izbutiti sa capatati; va certati si va luptati, si nu aveti, pentru ca nu cereti.

4:3 Sau cereti, si nu capatati, pentru ca cereti rau, cu gand sa risipiti in placerile voastre.

4:4 Suflete preacurvare! Nu stiti ca prietenia lumii este vrajmasie cu Dumnezeu? Asa ca cine vrea sa fie prieten cu lumea se face vrajmas cu Dumnezeu.

4:5 Credeti ca degeaba vorbeste Scriptura? Duhul pe care L-a pus Dumnezeu sa locuiasca in noi ne vrea cu gelozie pentru Sine.

4:6 Dar, in schimb, ne da un har si mai mare. De aceea zice Scriptura: Dumnezeu sta impotriva celor mandri, dar da har celor smeriti.

4:7 Supuneti-va, dar, lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului, si el va fugi de la voi.

4:8 Apropiati-va de Dumnezeu, si El Se va apropia de voi. Curatati-va mainile, pacatosilor; curatati-va inima, oameni cu inima impartita!

4:9 Simtiti-va ticalosia; tanguiti-va si plangeti! Rasul vostru sa se prefaca in tanguire, si bucuria voastra in intristare:

4:10 smeriti-va inaintea Domnului, si El va va inalta.

4:11 Nu va vorbiti de rau unii pe altii, fratilor! Cine vorbeste de rau pe un frate sau judeca pe fratele sau, vorbeste de rau Legea sau judeca Legea. Si, daca judeci Legea, nu esti implinitor al Legii, ci judecator.

4:12 Unul singur este datatorul si judecatorul Legii: Acela care are putere sa mantuiasca si sa piarda. Dar tu cine esti de judeci pe aproapele tau?

4:13 Ascultati, acum, voi care ziceti: Astazi sau maine ne vom duce in cutare cetate, vom sta acolo un an, vom face negustorie si vom castiga!,

4:14 si nu stiti ce va aduce ziua de maine! Caci ce este viata voastra? Nu sunteti decat un abur, care se arata putintel, si apoi piere.

4:15 Voi, dimpotriva, ar trebui sa ziceti: Daca va vrea Domnul, vom trai si vom face cutare sau cutare lucru.

4:16 Pe cand acum va faliti cu laudarosiile voastre! Orice lauda de felul acesta este rea.

4:17 Deci cine stie sa faca bine, si nu face, savarseste un pacat!