Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21]

Ioan
Capitolul 21

21:1 Dupa aceea Isus S-a mai aratat ucenicilor Sai la Marea Tiberiadei. Iata cum S-a aratat:

21:2 Simon Petru, Toma, zis Geaman, Natanael din Cana Galileii, fiii lui Zebedei si alti doi din ucenicii lui Isus erau impreuna.

21:3 Simon Petru le-a zis: Ma duc sa prind peste. Mergem si noi cu tine, i-au zis ei. Au iesit si au intrat intr-o corabie; si n-au prins nimic in noaptea aceea.

21:4 Dimineata, Isus statea pe tarm; dar ucenicii nu stiau ca este Isus.

21:5 Copii, le-a zis Isus, aveti ceva de mancare? Ei I-au raspuns: Nu.

21:6 El le-a zis: Aruncati mreaja in partea dreapta a corabiei si veti gasi. Au aruncat-o deci si n-o mai puteau trage de multimea pestilor.

21:7 Atunci ucenicul pe care-l iubea Isus a zis lui Petru: Este Domnul! Cand a auzit Simon Petru ca este Domnul, si-a pus haina pe el si s-a incins, caci era dezbracat, si s-a aruncat in mare.

21:8 Ceilalti ucenici au venit cu corabioara, tragand mreaja cu pesti, pentru ca nu erau departe de tarm decat cam la doua sute de coti.

21:9 Cand s-au coborat pe tarm, au vazut acolo jaratic de carbuni, peste pus deasupra si paine.

21:10 Isus le-a zis: Aduceti din pestii pe care i-ati prins acum.

21:11 Simon Petru s-a suit in corabioara si a tras mreaja la tarm, plina cu o suta cincizeci si trei de pesti mari; si, macar ca erau atatia, nu s-a rupt mreaja.

21:12 Veniti de pranziti, le-a zis Isus. Si niciunul din ucenici nu cuteza sa-L intrebe: Cine esti?, caci stiau ca este Domnul.

21:13 Isus S-a apropiat, a luat painea si le-a dat; tot asa a facut si cu pestele.

21:14 Aceasta era a treia oara cand Se arata Isus ucenicilor Sai, dupa ce inviase din morti.

21:15 Dupa ce au pranzit, Isus a zis lui Simon Petru: Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti tu mai mult decat acestia? Da, Doamne, I-a raspuns Petru, stii ca Te iubesc. Isus i-a zis: Paste mieluseii Mei.

21:16 I-a zis a doua oara: Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti? Da, Doamne, I-a raspuns Petru, stii ca Te iubesc. Isus i-a zis: Paste oitele Mele.

21:17 A treia oara i-a zis Isus: Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti? Petru s-a intristat ca-i zisese a treia oara: Ma iubesti? si I-a raspuns: Doamne, Tu toate le stii; stii ca Te iubesc. Isus i-a zis: Paste oile Mele!

21:18 Adevarat, adevarat iti spun ca atunci cand erai mai tanar, singur te incingeai si te duceai unde voiai; dar cand vei imbatrani, iti vei intinde mainile, si altul te va incinge si te va duce unde nu vei voi.

21:19 A zis lucrul acesta ca sa arate cu ce fel de moarte va proslavi Petru pe Dumnezeu. Si, dupa ce a vorbit astfel, i-a zis: Vino dupa Mine.

21:20 Petru s-a intors si a vazut venind dupa ei pe ucenicul pe care-l iubea Isus, acela care la Cina se rezemase pe pieptul lui Isus si zisese: Doamne, cine este cel ce Te vinde?

21:21 Petru s-a uitat la el si a zis lui Isus: Doamne, dar cu acesta ce va fi?

21:22 Isus i-a raspuns: Daca vreau ca el sa ramana pana voi veni Eu, ce-ti pasa tie? Tu vino dupa Mine!

21:23 Din pricina aceasta a iesit zvonul printre frati ca ucenicul acela nu va muri deloc. Insa Isus nu zisese lui Petru ca nu va muri deloc, ci: Daca vreau ca el sa ramana pana voi veni Eu, ce-ti pasa tie?

21:24 Ucenicul acesta este cel ce adevereste aceste lucruri si care le-a scris. Si stim ca marturia lui este adevarata.

21:25 Mai sunt multe alte lucruri pe care le-a facut Isus, care, daca s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca nici chiar in lumea aceasta n-ar fi putut incapea cartile care s-ar fi scris. Amin.