Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4]

Iona
Capitolul 1

1:1 Cuvantul Domnului a vorbit lui Iona, fiul lui Amitai, astfel:

1:2 Scoala-te, du-te la Ninive, cetatea cea mare, si striga impotriva ei. Caci rautatea ei s-a suit pana la Mine!

1:3 Si Iona s-a sculat sa fuga la Tars, departe de fata Domnului. S-a coborat la Iafo si a gasit acolo o corabie care mergea la Tars. A platit pretul calatoriei si s-a suit in corabie ca sa mearga impreuna cu calatorii la Tars, departe de fata Domnului.

1:4 Dar Domnul a facut sa sufle pe mare un vant naprasnic si a starnit o mare furtuna. Corabia ameninta sa se sfarame.

1:5 Corabierii s-au temut, au strigat fiecare la dumnezeul lui si au aruncat in mare uneltele din corabie, ca s-o faca mai usoara. Iona s-a coborat in fundul corabiei, s-a culcat si a adormit dus.

1:6 Carmaciul s-a apropiat de el si i-a zis: Ce dormi? Scoala-te si cheama pe Dumnezeul tau! Poate ca Dumnezeu va voi sa Se gandeasca la noi si nu vom pieri!

1:7 Si au zis unul catre altul: Veniti sa tragem la sorti, ca sa stim din pricina cui a venit peste noi nenorocirea aceasta! Au tras la sorti, si sortul a cazut pe Iona.

1:8 Atunci ei i-au zis: Spune-ne din pricina cui a venit peste noi nenorocirea aceasta? Ce meserie ai si de unde vii? Care iti este tara si din ce popor esti?

1:9 El le-a raspuns: Sunt evreu, si ma tem de Domnul Dumnezeul cerurilor care a facut marea si uscatul!

1:10 Oamenii aceia au avut o mare teama si i-au zis: Pentru ce ai facut lucrul acesta? Caci oamenii aceia stiau ca fugea de fata Domnului, pentru ca le spusese el.

1:11 Ei i-au zis: Ce sa-ti facem, ca sa se potoleasca marea fata de noi? Caci marea era din ce in ce mai infuriata.

1:12 El le-a raspuns: Luati-ma si aruncati-ma in mare, si marea se va linisti fata de voi! Caci stiu ca din vina mea vine peste voi aceasta mare furtuna!

1:13 Oamenii acestia vasleau ca sa ajunga la uscat, dar nu puteau, pentru ca marea se intarata tot mai mult impotriva lor.

1:14 Atunci au strigat catre Domnul si au zis: Doamne, nu ne pierde din pricina vietii omului acestuia si nu ne impovara cu sange nevinovat! Caci Tu, Doamne, faci ce vrei!

1:15 Apoi au luat pe Iona si l-au aruncat in mare. Si furia marii s-a potolit.

1:16 Pe oamenii aceia i-a apucat o mare frica de Domnul, si au adus Domnului o jertfa, si I-au facut juruinte.

1:17 Domnul a trimis un peste mare sa inghita pe Iona, si Iona a stat in pantecele pestelui trei zile si trei nopti.