Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4]

Iona
Capitolul 4

4:1 Lucrul acesta n-a placut deloc lui Iona, si s-a maniat.

4:2 S-a rugat Domnului si a zis: Ah! Doamne, nu este aceasta tocmai ce ziceam eu cand eram inca in tara mea? Tocmai lucrul acesta voiam sa-l inlatur fugind la Tars. Caci stiam ca esti un Dumnezeu milos si plin de indurare, indelung rabdator si bogat in bunatate, si ca Te caiesti de rau!

4:3 Acum, Doamne, ia-mi viata, caci vreau mai bine sa mor decat sa traiesc!

4:4 Domnul a raspuns: Bine faci tu de te manii?

4:5 Si Iona a iesit din cetate si s-a asezat la rasarit de cetate. Acolo si-a facut un umbrar si a stat sub el, pana va vedea ce are sa se intample cu cetatea.

4:6 Domnul Dumnezeu a facut sa creasca un curcubete care s-a ridicat peste Iona ca sa faca umbra capului lui si sa-l faca sa-i treaca mania. Iona s-a bucurat foarte mult de curcubetele acesta.

4:7 Dar a doua zi, la rasaritul soarelui, Dumnezeu a adus un vierme care a intepat curcubetele, si curcubetele s-a uscat.

4:8 Cand a rasarit soarele, Dumnezeu a facut sa sufle un vant uscat de la rasarit, si soarele a batut peste capul lui Iona, si Iona a lesinat. Atunci a dorit sa moara si a zis: Mai bine sa mor decat sa traiesc!

4:9 Dar Dumnezeu a zis lui Iona: Bine faci tu de te manii din pricina curcubetelui? El a raspuns: Da, bine fac ca ma manii pana la moarte!

4:10 Atunci si Domnul a zis: Tie iti este mila de curcubetele acesta, care nu te-a costat nicio truda si pe care nu tu l-ai facut sa creasca, ci intr-o noapte s-a nascut si intr-o noapte a pierit.

4:11 Si Mie sa nu-Mi fie mila de Ninive, cetatea cea mare, in care se afla mai mult de o suta douazeci de mii de oameni care nu stiu sa deosebeasca dreapta de stanga lor, afara de o multime de vite!