Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24]

Iosua
Capitolul 1

1:1 Dupa moartea lui Moise, robul Domnului, Domnul a zis lui Iosua, fiul lui Nun, slujitorul lui Moise:

1:2 Robul Meu Moise a murit: acum, scoala-te, treci Iordanul acesta, tu si tot poporul acesta, si intrati in tara pe care o dau copiilor lui Israel.

1:3 Orice loc pe care-l va calca talpa piciorului vostru vi-l dau, cum am spus lui Moise.

1:4 Tinutul vostru se va intinde de la pustiu si Liban pana la raul cel mare, raul Eufrat, toata tara hetitilor, si pana la Marea cea Mare, spre apusul soarelui.

1:5 Nimeni nu va putea sa stea impotriva ta, cat vei trai. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lasa, nici nu te voi parasi.

1:6 Intareste-te si imbarbateaza-te, caci tu vei da in stapanire poporului acestuia tara pe care am jurat parintilor lor ca le-o voi da.

1:7 Intareste-te numai si imbarbateaza-te, lucrand cu credinciosie dupa toata Legea pe care ti-a dat-o robul Meu Moise; nu te abate de la ea nici la dreapta, nici la stanga, ca sa izbutesti in tot ce vei face.

1:8 Cartea aceasta a Legii sa nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi si noapte, cautand sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale si atunci vei lucra cu intelepciune.

1:9 Nu ti-am dat Eu oare porunca aceasta: Intareste-te si imbarbateaza-te? Nu te inspaimanta si nu te ingrozi, caci Domnul Dumnezeul tau este cu tine in tot ce vei face.

1:10 Iosua a dat capeteniilor ostirii poporului urmatoarea porunca:

1:11 Treceti prin tabara si iata ce sa porunciti poporului: Pregatiti-va merinde, caci peste trei zile veti trece Iordanul acesta ca sa mergeti sa cuceriti tara pe care v-o da in stapanire Domnul Dumnezeul vostru.

1:12 Iosua a zis rubenitilor, gaditilor si jumatatii din semintia lui Manase:

1:13 Aduceti-va aminte ce v-a poruncit Moise, robul Domnului, cand a zis: Domnul Dumnezeul vostru v-a dat odihna si v-a dat tara aceasta.

1:14 Nevestele voastre, pruncii vostri si vitele voastre sa ramana in tara pe care v-a dat-o Moise dincoace de Iordan; dar voi toti barbatii voinici sa treceti inarmati inaintea fratilor vostri si sa-i ajutati,

1:15 pana ce Domnul va da odihna fratilor vostri, ca si voua, si pana ce vor fi si ei in stapanirea tarii pe care le-o da Domnul Dumnezeul vostru. Apoi sa va intoarceti sa stapaniti tara care este mosia voastra si pe care v-a dat-o Moise, robul Domnului, dincoace de Iordan, spre rasaritul soarelui.

1:16 Ei au raspuns lui Iosua si au zis: Vom face tot ce ne-ai poruncit si ne vom duce oriunde ne vei trimite.

1:17 Te vom asculta in totul, cum am ascultat pe Moise. Numai Domnul Dumnezeul tau sa fie cu tine, cum a fost cu Moise!

1:18 Orice om care se va razvrati impotriva poruncii tale si care nu va asculta de tot ce-i vei porunci sa fie pedepsit cu moartea! Intareste-te numai si imbarbateaza-te!