Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24]

Iosua
Capitolul 18

18:1 Toata adunarea copiilor lui Israel s-a strans la Silo si au asezat acolo Cortul intalnirii. Tara era supusa inaintea lor.

18:2 Mai ramaneau sapte semintii ale copiilor lui Israel, care nu-si primisera inca partea de mostenire.

18:3 Iosua a zis copiilor lui Israel: Pana cand va veti lenevi sa mergeti sa luati in stapanire tara pe care v-a dat-o Domnul Dumnezeul parintilor vostri?

18:4 Alegeti trei barbati de fiecare semintie, si-i voi porni. Sa se scoale, sa strabata tara, sa faca un plan in vederea impartirii si sa se intoarca la mine.

18:5 S-o imparta in sapte parti; Iuda sa ramana in hotarele lui la miazazi, si casa lui Iosif sa ramana in hotarele ei la miazanoapte.

18:6 Voi dar, sa faceti un plan al tarii impartite in sapte parti si sa mi-l aduceti aici. Voi arunca sortii pentru voi inaintea Domnului Dumnezeului nostru.

18:7 Dar levitii sa n-aiba parte in mijlocul vostru, caci mostenirea lor este preotia Domnului; si Gad, Ruben si jumatate din semintia lui Manase si-au primit mostenirea pe care le-a dat-o Moise, robul Domnului, de cealalta parte a Iordanului, la rasarit.

18:8 Cand s-au sculat barbatii si au pornit sa faca planul tarii, Iosua le-a dat porunca aceasta: Duceti-va, strabateti tara, faceti-mi un plan si intoarceti-va la mine; apoi eu voi arunca pentru voi sortii inaintea Domnului la Silo.

18:9 Barbatii acestia au plecat, au strabatut tara si au facut planul dupa cetati, intr-o carte, impartind-o in sapte parti, si s-au intors la Iosua in tabara la Silo.

18:10 Iosua a aruncat inaintea Domnului sorti pentru ei la Silo si a impartit tara intre copiii lui Israel, dand fiecaruia partea lui.

18:11 Sortul a cazut pe semintia fiilor lui Beniamin, dupa familiile lor, si partea care le-a cazut prin sorti isi avea hotarele intre fiii lui Iuda si fiii lui Iosif.

18:12 Inspre miazanoapte, hotarul lor pornea de la Iordan. Suia pe la miazanoapte de Ierihon, se ridica in munte spre apus si iesea in pustiul Bet-Aven.

18:13 De acolo trecea prin Luz, la miazazi de Luz, adica Betel, si se cobora la Atarot-Adar, peste muntele care este la miazazi de Bet-Horonul de jos.

18:14 Inspre apus, hotarul mergea si se intorcea pe la miazazi de muntele care este in fata Bet-Horonului; mergea spre miazazi si iesea la Chiriat-Baal, care este Chiriat-Iearim, cetatea fiilor lui Iuda. Aceasta era partea de apus.

18:15 Partea de miazazi incepea de la capatul Chiriat-Iearimului. Hotarul mergea spre apus pana la izvorul apelor Neftoahului.

18:16 Se cobora pe la capatul muntelui care este in fata vaii Ben-Hinom, in valea refaimitilor, la miazanoapte. Se cobora prin valea Hinom, pe partea de miazazi a iebusitilor, pana la En-Roguel.

18:17 Se indrepta spre miazanoapte la En-Semes, apoi la Ghelilot, care este in fata suisului Adumim, si se cobora pe la piatra lui Bohan, fiul lui Ruben.

18:18 Trecea pe partea de miazanoapte in fata Arabei, se cobora pe la Araba,

18:19 mergea inainte pe partea de miazanoapte de Bet-Hogla si iesea la sanul de miazanoapte al Marii Sarate, spre imbucatura Iordanului la miazazi. Acesta era hotarul de miazazi.

18:20 Inspre rasarit hotarul il facea Iordanul. Aceasta a fost mostenirea fiilor lui Beniamin, dupa familiile lor, cu hotarele ei de jur imprejur.

18:21 Cetatile semintiei fiilor lui Beniamin, dupa familiile lor, erau: Ierihonul, Bet-Hogla, Emec-Chetit,

18:22 Bet-Araba, Temaraim, Betel,

18:23 Avim, Para, Ofra,

18:24 Chefar-Amonai, Ofni si Gheba; douasprezece cetati si satele lor.

18:25 Gabaon, Rama, Beerot,

18:26 Mitpe, Chefira, Mota,

18:27 Rechem, Iirpeel, Tareala,

18:28 Tela, Elef, Iebus, adica Ierusalimul, Ghibeat si Chiriat; paisprezece cetati si satele lor. Aceasta a fost mostenirea fiilor lui Beniamin, dupa familiile lor.