Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24]

Iosua
Capitolul 4

4:1 Dupa ce a ispravit tot poporul de trecut Iordanul, Domnul a zis lui Iosua:

4:2 Ia doisprezece barbati din popor, cate un barbat din fiecare semintie.

4:3 Da-le porunca urmatoare: Luati de aici, din mijlocul Iordanului, din locul unde s-au oprit preotii, douasprezece pietre, pe care sa le duceti cu voi si sa le puneti in locul unde veti petrece noaptea aceasta.

4:4 Iosua a chemat pe cei doisprezece barbati, pe care i-a ales dintre copiii lui Israel, cate un barbat de fiecare semintie,

4:5 si le-a zis: Treceti inaintea chivotului Domnului Dumnezeului vostru, in mijlocul Iordanului, si fiecare din voi sa ia o piatra pe umar, dupa numarul semintiilor copiilor lui Israel,

4:6 pentru ca acesta sa fie un semn de aducere aminte in mijlocul vostru. Cand vor intreba copiii vostri intr-o zi: Ce inseamna pietrele acestea pentru voi?

4:7 Sa le spuneti: Apele Iordanului s-au despicat in doua inaintea chivotului legamantului Domnului; cand a trecut chivotul Iordanul, apele Iordanului s-au despicat in doua, si pietrele acestea sa fie intotdeauna o aducere aminte pentru copiii lui Israel.

4:8 Copiii lui Israel au facut asa cum le poruncise Iosua. Au luat douasprezece pietre din mijlocul Iordanului, cum spusese lui Iosua, Domnul, dupa numarul semintiilor copiilor lui Israel, le-au luat cu ei si le-au pus in locul unde aveau sa ramana peste noapte.

4:9 Iosua a ridicat si el douasprezece pietre in mijlocul Iordanului, in locul unde se oprisera picioarele preotilor care duceau chivotul legamantului; si ele au ramas acolo pana in ziua de azi.

4:10 Preotii care duceau chivotul au stat in mijlocul Iordanului pana la deplina implinire a celor ce poruncise lui Iosua, Domnul, sa spuna poporului, potrivit cu tot ce poruncise Moise lui Iosua. Si poporul s-a grabit sa treaca.

4:11 Dupa ce a ispravit de trecut tot poporul, chivotul Domnului si preotii au trecut inaintea poporului.

4:12 Fiii lui Ruben, fiii lui Gad si jumatate din semintia lui Manase, au trecut inarmati inaintea copiilor lui Israel, cum le spusese Moise.

4:13 Aproape patruzeci de mii de barbati, pregatiti de razboi, au trecut gata de lupta inaintea Domnului in campia Ierihonului.

4:14 In ziua aceea, Domnul a inaltat pe Iosua inaintea intregului Israel; si s-au temut de el, cum se temusera de Moise, in toate zilele vietii lui.

4:15 Domnul a zis lui Iosua:

4:16 Porunceste preotilor care duc chivotul marturiei sa iasa din Iordan.

4:17 Si Iosua a poruncit preotilor: Iesiti din Iordan!

4:18 Cand au iesit preotii care duceau chivotul legamantului Domnului din mijlocul Iordanului si cand au calcat cu talpa picioarelor pe uscat, apele Iordanului s-au intors la locul lor si s-au revarsat ca mai inainte peste toate malurile lui.

4:19 Poporul a iesit din Iordan in ziua a zecea a lunii intai si a tabarat la Ghilgal, la marginea de rasarit a Ierihonului.

4:20 Iosua a ridicat la Ghilgal cele douasprezece pietre pe care le luasera din Iordan.

4:21 El a zis copiilor lui Israel: Cand vor intreba copiii vostri intr-o zi pe parintii lor: Ce inseamna pietrele acestea?

4:22 Sa invatati pe copiii vostri si sa le spuneti: Israel a trecut Iordanul acesta pe uscat.

4:23 Caci Domnul Dumnezeul vostru a secat inaintea voastra apele Iordanului pana ce ati trecut, dupa cum facuse Domnul Dumnezeul vostru la Marea Rosie, pe care a secat-o inaintea noastra pana am trecut,

4:24 pentru ca toate popoarele pamantului sa stie ca mana Domnului este puternica, si sa va temeti intotdeauna de Domnul Dumnezeul vostru.