Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21]

Judecatorii
Capitolul 12

12:1 Barbatii lui Efraim s-au strans, au pornit spre miazanoapte si au zis lui Iefta: Pentru ce te-ai dus sa bati pe fiii lui Amon, fara sa ne fi chemat si pe noi sa mergem cu tine? Vrem sa-ti dam foc casei si sa te ardem impreuna cu ea.

12:2 Iefta le-a raspuns: Eu si poporul meu am avut mari certuri cu fiii lui Amon; si cand v-am chemat, nu m-ati scapat din mainile lor.

12:3 Vazand ca nu-mi vii in ajutor, mi-am pus viata in joc si am pornit impotriva fiilor lui Amon. Domnul i-a dat in mainile mele. Pentru ce va suiti, dar, azi impotriva mea ca sa-mi faceti razboi?

12:4 Iefta a strans pe toti barbatii Galaadului si a inceput lupta cu Efraim. Barbatii Galaadului au batut pe Efraim, pentru ca efraimitii ziceau: Sunteti niste fugari ai lui Efraim! Galaadul este in mijlocul lui Efraim, in mijlocul lui Manase!

12:5 Galaaditii au pus mana pe vadurile Iordanului dinspre Efraim. Si cand unul din fugarii lui Efraim zicea: Lasa-ma sa trec!, barbatii Galaadului il intrebau: Esti efraimit? Daca raspundea: Nu,

12:6 atunci ii ziceau: Ei bine, zi: Sibolet. Si el zicea: Sibolet, caci nu putea sa-l spuna bine. Atunci barbatii Galaadului il apucau si-l injunghiau langa vadurile Iordanului. Astfel au pierit in vremea aceea patruzeci si doua de mii de barbati din Efraim.

12:7 Iefta a fost judecator in Israel zece ani; apoi Iefta, galaaditul, a murit si a fost ingropat intr-una din cetatile Galaadului.

12:8 Dupa el, a fost judecator in Israel Ibtan din Betleem.

12:9 El a avut treizeci de fii, a maritat treizeci de fete in afara si a adus pentru fiii lui treizeci de fete de afara. El a fost judecator in Israel sapte ani;

12:10 apoi Ibtan a murit si a fost ingropat in Betleem.

12:11 Dupa el a fost judecator in Israel Elon din Zabulon. El a fost judecator in Israel zece ani;

12:12 apoi Elon din Zabulon a murit si a fost ingropat la Aialon, in tara lui Zabulon.

12:13 Dupa el, a fost judecator in Israel Abdon, fiul lui Hilel, piratonitul.

12:14 El a avut patruzeci de fii si treizeci de nepoti, care calareau pe saptezeci de manji de magari. El a fost judecator in Israel opt ani;

12:15 apoi Abdon, fiul lui Hilel, piratonitul, a murit si a fost ingropat la Piraton, in tara lui Efraim, pe muntele amalecitilor.