Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21]

Judecatorii
Capitolul 15

15:1 Dupa catva timp, pe vremea seceratului graului, Samson s-a dus sa-si vada nevasta si i-a dus un ied. El a zis: Vreau sa intru la nevasta mea in odaia ei.

15:2 Dar tatal nevestei nu i-a ingaduit sa intre. Am crezut ca o urasti, a zis el, si am dat-o tovarasului tau. Nu este sora sa cea tanara mai frumoasa ca ea? Ia-o, dar, in locul ei.

15:3 Samson le-a zis: De data aceasta nu voi fi vinovat fata de filisteni, daca le voi face rau.

15:4 Samson a plecat. A prins trei sute de vulpi si a luat niste faclii; apoi a legat vulpile coada de coada si a pus cate o faclie intre cele doua cozi, la mijloc.

15:5 A aprins facliile, a dat drumul vulpilor in granele filistenilor si a aprins astfel atat stogurile de snopi, cat si graul care era in picioare, ba inca si gradinile de maslini.

15:6 Filistenii au zis: Cine a facut lucrul acesta? Li s-a raspuns: Samson, ginerele timneanului, pentru ca acesta i-a luat nevasta si a dat-o tovarasului lui. Si filistenii s-au suit si au ars-o pe ea si pe tatal ei.

15:7 Samson le-a zis: Asa faceti? Nu voi inceta decat dupa ce ma voi razbuna pe voi.

15:8 I-a batut aspru, pe spate si pe pantece; apoi s-a coborat si a locuit in crapatura stancii Etam.

15:9 Atunci filistenii au pornit, au tabarat in Iuda si s-au intins pana la Lehi.

15:10 Barbatii din Iuda au zis: Pentru ce v-ati suit impotriva noastra? Ei au raspuns: Ne-am suit sa legam pe Samson, ca sa-i facem asa cum ne-a facut el noua.

15:11 Atunci trei mii de barbati din Iuda s-au coborat la crapatura stancii Etam si au zis lui Samson: Nu stii ca filistenii stapanesc peste noi? Ce ne-ai facut deci? El le-a raspuns: Le-am facut asa cum mi-au facut si ei mie.

15:12 Ei i-au zis: Noi ne-am coborat sa te legam, ca sa te dam in mainile filistenilor. Samson le-a zis: Jurati-mi ca nu ma veti omori.

15:13 Ei i-au raspuns: Nu; vrem numai sa te legam si sa te dam in mainile lor, dar nu te vom omori. Si l-au legat cu doua funii noi si l-au scos din stanca.

15:14 Cand a ajuns la Lehi, filistenii au inceput sa strige de bucurie inaintea lui. Atunci Duhul Domnului a venit peste el. Funiile pe care le avea la brate s-au facut ca niste fire de in ars in foc, si legaturile i-au cazut de pe maini.

15:15 El a gasit o falca de magar neuscata inca, a intins mana si a luat-o si a ucis cu ea o mie de oameni.

15:16 Si Samson a zis: Cu o falca de magar, o gramada, doua gramezi; Cu o falca de magar am ucis o mie de oameni.

15:17 Dupa ce a ispravit de vorbit, a aruncat falca din mana. Si locul acela s-a numit Ramat-Lehi.

15:18 Fiindu-i foarte sete, a strigat catre Domnul si a zis: Tu ai ingaduit, prin mana robului Tau, aceasta mare izbavire; si acum sa mor de sete si sa cad in mainile celor netaiati imprejur?

15:19 Dumnezeu a despicat crapatura stancii din Lehi, si a iesit apa din ea. Samson a baut, duhul i s-a intremat si s-a inviorat. De aceea s-a numit izvorul acela En-Hacore el este si astazi la Lehi.

15:20 Samson a fost douazeci de ani judecator in Israel, pe vremea filistenilor.