Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21]

Judecatorii
Capitolul 17

17:1 Era un om din muntele lui Efraim, numit Mica.

17:2 El a zis mamei sale: Cei o mie o suta de sicli de argint, care ti s-au luat si pentru care ai blestemat chiar in auzul urechilor mele, argintul acesta este in mainile mele, eu il luasem. Si mama sa a zis: Binecuvantat sa fie fiul meu de Domnul!

17:3 El a dat inapoi mamei sale cei o mie o suta de sicli de argint; si mama sa a zis: Inchin cu mana mea argintul acesta Domnului, ca sa fac cu el fiului meu un chip cioplit si un chip turnat; si astfel ti-l voi da inapoi.

17:4 El a dat argintul inapoi mamei sale. Mama sa a luat doua sute de sicli de argint si a dat argintul la argintar, care a facut din el un chip cioplit si un chip turnat. Chipurile au fost aduse in casa lui Mica.

17:5 Mica acesta avea o casa a lui Dumnezeu; a facut un efod si terafimi si a sfintit pe unul din fiii lui ca preot.

17:6 In vremea aceea, nu era imparat in Israel. Fiecare facea ce-i placea.

17:7 Era un tanar in Betleemul lui Iuda, din familia lui Iuda; era levit si locuia pentru o vreme acolo.

17:8 Omul acesta a plecat din cetatea Betleemul lui Iuda, sa-si caute o locuinta potrivita. Urmandu-si drumul, a ajuns in muntele lui Efraim la casa lui Mica.

17:9 Mica i-a zis: De unde vii? El i-a raspuns: Eu sunt levit, din Betleemul lui Iuda, si merg sa-mi caut o locuinta potrivita.

17:10 Mica i-a zis: Ramai la mine, tu sa-mi fii tata si preot, si eu iti voi da zece sicli de argint pe an, hainele de care vei avea nevoie si mijloace de trai.

17:11 Si levitul a intrat la el. S-a hotarat astfel sa ramana la omul acesta, care a privit pe tanar ca pe unul din fiii lui.

17:12 Mica a sfintit pe levit, si tanarul acesta i-a slujit ca preot si a locuit in casa lui.

17:13 Si Mica a zis: Acum, stiu ca Domnul imi va face bine, fiindca am ca preot pe levitul acesta.