Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21]

Judecatorii
Capitolul 21

21:1 Barbatii lui Israel jurasera la Mitpa, zicand: Niciunul din noi sa nu-si dea fata dupa un beniamit.

21:2 Poporul a venit la Betel si a stat inaintea lui Dumnezeu pana seara. Au ridicat glasul, au varsat multe lacrimi

21:3 si au zis: Doamne Dumnezeul lui Israel, pentru ce s-a intamplat asa ceva in Israel: sa lipseasca astazi o semintie intreaga din Israel?

21:4 A doua zi, poporul s-a sculat dis-de-dimineata; au zidit acolo un altar si au adus arderi de tot si jertfe de multumire.

21:5 Copiii lui Israel au zis: Cine dintre toate semintiile lui Israel nu s-a suit la adunare inaintea Domnului? Caci facusera un juramant mare impotriva oricui nu s-ar sui la Domnul, la Mitpa, si zisesera: Sa fie pedepsit cu moartea.

21:6 Copiilor lui Israel le parea rau de fratele lor Beniamin si ziceau: Astazi a fost nimicita o semintie din Israel.

21:7 Cum sa facem rost de neveste celor ce au ramas cu viata, fiindca am jurat pe Domnul sa nu le dam fetele noastre de neveste?

21:8 Ei au zis deci: Este cineva dintre semintiile lui Israel care sa nu se fi suit la Domnul, la Mitpa? Si nimeni din Iabes, din Galaad, nu venise in tabara, la adunare.

21:9 Au facut numaratoarea poporului, si nu era acolo niciunul din locuitorii din Iabes, din Galaad.

21:10 Atunci adunarea a trimis impotriva lor douasprezece mii de ostasi, dandu-le porunca aceasta: Duceti-va si treceti prin ascutisul sabiei pe locuitorii din Iabes, din Galaad, cu femeile si copiii.

21:11 Iata ce sa faceti: sa nimiciti cu desavarsire orice barbat si orice femeie care a cunoscut impreunarea cu barbat.

21:12 Au gasit intre locuitorii din Iabes, din Galaad, patru sute de fete fecioare, care nu se culcasera cu barbat, si le-au adus in tabara la Silo; care este in tara Canaanului.

21:13 Toata adunarea a trimis soli sa vorbeasca fiilor lui Beniamin care erau la stanca Rimon si sa le vesteasca pacea.

21:14 In timpul acela beniamitii s-au intors si li s-au dat de neveste acelea pe care le lasasera cu viata din femeile din Iabes, din Galaad. Dar nu erau destule.

21:15 Poporului ii parea rau de Beniamin, caci Domnul facuse o spartura in semintiile lui Israel.

21:16 Batranii adunarii au zis: Cum sa facem rost de neveste pentru cei ramasi, caci femeile lui Beniamin au fost nimicite?

21:17 Si au zis: Cei ce au mai ramas din Beniamin sa-si pastreze mostenirea, ca sa nu se stearga o semintie din Israel.

21:18 Dar noi nu putem sa dam pe fetele noastre dupa ei, caci copiii lui Israel au jurat, zicand: Blestemat sa fie cine va da o nevasta unui beniamit!

21:19 Si au zis: Iata, in fiecare an este o sarbatoare a Domnului la Silo, care este la miazanoapte de Betel, la rasaritul drumului care suie din Betel la Sihem, si la miazazi de Lebona.

21:20 Apoi au dat urmatoarea porunca fiilor lui Beniamin: Duceti-va si stati la panda in vii.

21:21 Uitati-va, si cand veti vedea pe fetele din Silo iesind sa joace, sa iesiti din vii, sa va luati fiecare cate o nevasta din fetele din Silo si sa va duceti in tara lui Beniamin.

21:22 Daca parintii sau fratii lor vor veni sa se planga la noi, le vom spune: Dati-ni-le noua, caci n-am luat cate o nevasta de fiecare in razboi. Nu voi li le-ati dat: numai atunci ati fi vinovati.

21:23 Fiii lui Beniamin au facut asa: si-au luat neveste, dupa numarul lor, dintre jucatoarele pe care le-au rapit; apoi au plecat si s-au intors in mostenirea lor; au zidit iarasi cetatile si au locuit acolo.

21:24 Si, in acelasi timp, copiii lui Israel au plecat de acolo fiecare in semintia lui si in familia lui si s-a intors fiecare in mostenirea lui.

21:25 Pe vremea aceea, nu era imparat in Israel, fiecare facea ce-i placea.