Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27]

Leviticul
Capitolul 17

17:1 Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

17:2 Vorbeste lui Aaron si fiilor lui si tuturor copiilor lui Israel si spune-le: Iata ce a poruncit Domnul:

17:3 Daca cineva din casa lui Israel injunghie in tabara sau afara din tabara un bou, un miel sau o capra,

17:4 si nu-l aduce la usa Cortului intalnirii, ca sa-l aduca dar Domnului inaintea Cortului Domnului, sangele acesta va fi pus in socoteala omului aceluia: a varsat sange; omul acela va fi nimicit din mijlocul poporului sau.

17:5 De aceea copiii lui Israel, in loc sa-si injunghie jertfele pe camp, trebuie sa le aduca la preot, inaintea Domnului, la usa Cortului intalnirii, si sa le aduca Domnului ca jertfe de multumire.

17:6 Preotul sa le stropeasca sangele pe altarul Domnului, la usa Cortului intalnirii; si sa arda grasimea, care va fi de un miros placut Domnului.

17:7 Sa nu-si mai aduca jertfele lor la idolii cu care curvesc. Aceasta va fi o lege vesnica pentru ei si pentru urmasii lor.

17:8 Sa le spui, dar: Daca un om din casa lui Israel sau dintre strainii care locuiesc in mijlocul lor aduce o ardere de tot sau vreo alta jertfa,

17:9 si n-o aduce la usa Cortului intalnirii, ca s-o aduca jertfa Domnului, omul acela sa fie nimicit din poporul lui.

17:10 Daca un om din casa lui Israel sau din strainii care locuiesc in mijlocul lor mananca sange de orice fel, Imi voi intoarce fata impotriva celui ce mananca sangele si-l voi nimici din mijlocul poporului sau.

17:11 Caci viata trupului este in sange. Vi l-am dat ca sa-l puneti pe altar, ca sa slujeasca de ispasire pentru sufletele voastre, caci prin viata din el face sangele ispasire.

17:12 De aceea am zis copiilor lui Israel: Nimeni dintre voi sa nu manance sange si nici strainul care locuieste in mijlocul vostru sa nu manance sange.

17:13 Daca vreunul din copiii lui Israel sau din strainii care locuiesc in mijlocul lor vaneaza o fiara sau o pasare care se mananca, sa-i verse sangele si sa-l acopere cu tarana.

17:14 Caci viata oricarui trup sta in sangele lui care este in el. De aceea am zis copiilor lui Israel: Sa nu mancati sangele niciunui trup; caci viata oricarui trup este sangele lui: oricine va manca din el va fi nimicit.

17:15 Oricine, fie bastinas, fie strain, care va manca dintr-o fiara moarta sau sfasiata, sa-si spele hainele, sa se scalde in apa, si va fi necurat pana seara; apoi va fi curat.

17:16 Daca nu-si spala hainele si nu-si scalda trupul, isi va purta faradelegea lui.