Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27]

Leviticul
Capitolul 20

20:1 Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

20:2 Spune copiilor lui Israel: Daca un om dintre copiii lui Israel sau dintre strainii care locuiesc in Israel da lui Moloh pe unul din copiii lui, omul acela sa fie pedepsit cu moartea: poporul din tara sa-l ucida cu pietre.

20:3 Si Eu Imi voi intoarce fata impotriva omului aceluia si-l voi nimici din mijlocul poporului sau, pentru ca a dat lui Moloh pe unul din copiii sai, a spurcat Locasul Meu cel Sfant si a necinstit Numele Meu cel sfant.

20:4 Daca poporul tarii inchide ochii fata de omul acela, care da lui Moloh copii de ai sai, si nu-l omoara,

20:5 Imi voi intoarce Eu fata impotriva omului aceluia si impotriva familiei lui si-l voi nimici din mijlocul poporului lui, impreuna cu toti cei ce curvesc ca el cu Moloh.

20:6 Daca cineva se duce la cei ce cheama pe morti si la ghicitori, ca sa curveasca dupa ei, Imi voi intoarce fata impotriva omului aceluia si-l voi nimici din mijlocul poporului lui.

20:7 Voi sa va sfintiti si sa fiti sfinti, caci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.

20:8 Sa paziti legile Mele si sa le impliniti. Eu sunt Domnul care va sfintesc.

20:9 Daca un om oarecare blestema pe tatal sau sau pe mama sa sa fie pedepsit cu moartea; a blestemat pe tatal sau sau pe mama sa: sangele lui sa cada asupra lui.

20:10 Daca un om preacurveste cu o femeie maritata, daca preacurveste cu nevasta aproapelui sau, omul acela si femeia aceea preacurvari sa fie pedepsiti cu moartea.

20:11 Daca un om se culca cu nevasta tatalui sau si descopera astfel goliciunea tatalui sau, omul acela si femeia aceea sa fie pedepsiti cu moartea: sangele lor sa cada asupra lor.

20:12 Daca un om se culca cu nora sa, amandoi sa fie pedepsiti cu moartea; au facut o amestecatura de sange: sangele lor sa cada asupra lor.

20:13 Daca un om se culca cu un om, cum se culca cineva cu o femeie, amandoi au facut un lucru scarbos; sa fie pedepsiti cu moartea: sangele lor sa cada asupra lor.

20:14 Daca un om ia de nevasta pe fata si pe mama ei, este o nelegiuire: sa-i arda in foc, pe el si pe ele, ca nelegiuirea aceasta sa nu fie in mijlocul vostru.

20:15 Daca un om se culca cu o vita, sa fie pedepsit cu moartea; si vita s-o omorati.

20:16 Daca o femeie se apropie de o vita, ca sa curveasca cu ea, sa ucizi si pe femeie si pe vita; sa fie omorate: sangele lor sa cada asupra lor.

20:17 Daca un om ia pe sora sa, fata tatalui sau sau fata mamei lui, daca ii vede goliciunea ei, si ea o vede pe a lui, este o miselie; sa fie nimiciti sub ochii copiilor poporului lor; el a descoperit goliciunea surorii lui, isi va lua pedeapsa pentru pacatul lui.

20:18 Daca un om se culca cu o femeie care este la sorocul femeilor si-i descopera goliciunea, daca-i descopera scurgerea, si ea isi descopera scurgerea sangelui ei, amandoi sa fie nimiciti din mijlocul poporului lor.

20:19 Sa nu descoperi goliciunea surorii mamei tale, nici a surorii tatalui tau, caci inseamna sa descoperi pe ruda ta de aproape: amandoi acestia isi vor lua pedeapsa pacatului.

20:20 Daca un om se culca cu matusa sa, a descoperit goliciunea unchiului sau; isi vor lua pedeapsa pacatului lor: vor muri fara copii.

20:21 Daca un om ia pe nevasta fratelui sau, este o necuratie; a descoperit goliciunea fratelui sau: nu vor avea copii.

20:22 Sa paziti toate legile Mele si toate poruncile Mele si sa le impliniti, pentru ca tara in care va duc sa va asez, sa nu va verse din gura ei.

20:23 Sa nu traiti dupa obiceiurile neamurilor pe care le voi izgoni dinaintea voastra; caci ele au facut toate aceste lucruri si-Mi este scarba de ele.

20:24 V-am spus: Voi le veti stapani tara; Eu va voi da-o in stapanire: este o tara in care curge lapte si miere. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru care v-am pus deoparte dintre popoare.

20:25 Sa faceti deosebire intre dobitoacele curate si necurate, intre pasarile curate si necurate, ca sa nu va spurcati prin dobitoacele, prin pasarile, prin toate taratoarele de pe pamant, pe care v-am invatat sa le deosebiti ca necurate.

20:26 Voi sa-Mi fiti sfinti, caci Eu sunt sfant, Eu, Domnul; Eu v-am pus deoparte dintre popoare ca sa fiti ai Mei.

20:27 Dar daca un om sau o femeie cheama duhul unui mort sau se indeletniceste cu ghicirea sa fie pedepsiti cu moartea; sa-i ucideti cu pietre: sangele lor sa cada asupra lor.