Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27]

Leviticul
Capitolul 21

21:1 Domnul a zis lui Moise: Vorbeste preotilor, fiilor lui Aaron, si spune-le: Un preot sa nu se atinga de un mort din poporul sau, ca sa nu se faca necurat;

21:2 afara de rudele lui cele mai de aproape, de mama lui, de tatal lui, de fiul lui, de fratele lui

21:3 si de sora sa care-i inca fecioara, sta langa el si nu este maritata, afara de acestia, sa nu se atinga de niciun alt mort.

21:4 Ca unul care este fruntas in poporul lui, sa nu se faca necurat atingandu-se de un mort.

21:5 Preotii sa nu-si faca un loc plesuv in cap pentru un mort, sa nu-si rada colturile barbii si sa nu-si faca taieturi in carne.

21:6 Sa fie sfinti pentru Dumnezeul lor si sa nu necinsteasca Numele Dumnezeului lor; caci ei aduc Domnului jertfele mistuite de foc, mancarea Dumnezeului lor: de aceea sa fie sfinti.

21:7 Sa nu-si ia de nevasta o curva sau o spurcata, nicio femeie lasata de barbatul ei, caci ei sunt sfinti pentru Dumnezeul lor.

21:8 Sa-l socotesti ca sfant, caci el aduce mancarea Dumnezeului tau; el sa fie sfant pentru tine, caci Eu sunt sfant, Eu, Domnul, care va sfintesc.

21:9 Daca fata unui preot se necinsteste curvind, necinsteste pe tatal ei: sa fie arsa in foc.

21:10 Preotul care este mare preot intre fratii lui, pe capul caruia a fost turnat untdelemnul pentru ungere, si care a fost inchinat in slujba Domnului si imbracat in vesminte sfintite, sa nu-si descopere capul si sa nu-si sfasie vesmintele.

21:11 Sa nu se duca la niciun mort; sa nu se faca necurat si sa nu se atinga nici chiar de tatal sau sau de mama sa.

21:12 Sa nu iasa din Sfantul Locas si sa nu necinsteasca Sfantul Locas al Dumnezeului sau; caci untdelemnul ungerii Dumnezeului sau este o cununa pe el. Eu sunt Domnul.

21:13 Femeia pe care o va lua el de nevasta sa fie fecioara.

21:14 Sa nu ia nici o vaduva, nici o femeie despartita de barbat, nici o femeie spurcata sau curva; ci femeia pe care o va lua de nevasta din poporul sau sa fie fecioara.

21:15 Sa nu-si necinsteasca samanta in poporul lui; caci Eu sunt Domnul, care-l sfintesc.

21:16 Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

21:17 Vorbeste lui Aaron si spune-i: Niciun om din neamul tau si din urmasii tai, care va avea o meteahna trupeasca, sa nu se apropie ca sa aduca mancarea Dumnezeului lui.

21:18 Niciun om care va avea o meteahna trupeasca nu va putea sa se apropie: si anume niciun om orb, schiop, cu nasul carn sau cu un madular mai lung;

21:19 niciun om cu piciorul frant sau cu mana franta;

21:20 niciun om ghebos sau pipernicit, cu albeata in ochi, care are raie, pecingine sau bosit.

21:21 Niciun om din neamul preotului Aaron, care va avea vreo meteahna trupeasca, sa nu se apropie ca sa aduca Domnului jertfele mistuite de foc; are o meteahna trupeasca: sa nu se apropie ca sa aduca mancarea Dumnezeului lui.

21:22 Din mancarea Dumnezeului lui, fie lucruri preasfinte, fie lucruri sfinte, va putea sa manance.

21:23 Dar sa nu se duca la perdeaua dinauntru si sa nu se apropie de altar, caci are o meteahna trupeasca; sa nu-Mi necinsteasca locasurile Mele cele sfinte, caci Eu sunt Domnul care ii sfintesc.

21:24 Astfel a vorbit Moise lui Aaron si fiilor sai si tuturor copiilor lui Israel.