Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27]

Leviticul
Capitolul 3

3:1 Cand cineva va aduce Domnului un dar ca jertfa de multumire, daca il va aduce din cireada, fie parte barbateasca, fie parte femeiasca, s-o aduca fara cusur, inaintea Domnului.

3:2 Sa puna mana pe capul dobitocului, sa-l injunghie la usa Cortului intalnirii; si preotii, fiii lui Aaron, sa stropeasca sangele pe altar de jur imprejur.

3:3 Din aceasta jertfa de multumire sa aduca drept jertfa mistuita de foc inaintea Domnului: grasimea care acopera maruntaiele si toata grasimea care tine de maruntaie;

3:4 cei doi rinichi si grasimea de pe ei si de pe coapse, si prapurul de pe ficat, pe care-l va dezlipi de langa rinichi.

3:5 Fiii lui Aaron sa le arda pe altar, deasupra arderii de tot care va fi pe lemnele de pe foc. Aceasta este o jertfa mistuita de foc, de un miros placut Domnului.

3:6 Daca darul pe care-l aduce ca jertfa de multumire Domnului va fi din turma, fie parte barbateasca, fie parte femeiasca, s-o aduca fara cusur.

3:7 Daca va aduce jertfa un miel, sa-l aduca inaintea Domnului.

3:8 Sa-si puna mana pe capul dobitocului si sa-l injunghie inaintea Cortului intalnirii; fiii lui Aaron sa-i stropeasca sangele pe altar de jur imprejur.

3:9 Din aceasta jertfa de multumire, sa aduca o jertfa mistuita de foc inaintea Domnului, si anume: grasimea, coada intreaga, pe care o va desface de la osul spinarii, grasimea care acopera maruntaiele si toata grasimea care tine de maruntaie,

3:10 cei doi rinichi si grasimea de pe ei, de pe coapse, si prapurul ficatului, pe care-l va dezlipi de langa rinichi.

3:11 Preotul sa le arda pe altar. Aceasta este mancarea unei jertfe mistuite de foc inaintea Domnului.

3:12 Daca darul lui va fi o capra, s-o aduca inaintea Domnului.

3:13 Sa-si puna mana pe capul vitei si s-o injunghie inaintea Cortului intalnirii; si fiii lui Aaron sa-i stropeasca sangele pe altar de jur imprejur.

3:14 Apoi din ea sa aduca drept jertfa mistuita de foc inaintea Domnului: grasimea care acopera maruntaiele si toata grasimea care tine de ele,

3:15 cei doi rinichi si grasimea de pe ei, de pe coapse, si prapurul ficatului, pe care-l va dezlipi de langa rinichi.

3:16 Preotul sa le arda pe altar. Aceasta este mancarea unei jertfe mistuite de foc, de un miros placut Domnului. Toata grasimea este a Domnului.

3:17 Aceasta este o lege vesnica pentru urmasii vostri, in toate locurile unde veti locui: cu niciun chip sa nu mancati nici grasime, nici sange.