Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27]

Leviticul
Capitolul 4

4:1 Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

4:2 Vorbeste copiilor lui Israel si spune: Cand va pacatui cineva fara voie impotriva vreuneia din poruncile Domnului, facand lucruri care nu trebuie facute, si anume:

4:3 Daca a pacatuit preotul care a primit ungerea, si prin aceasta a adus vina asupra poporului, sa aduca Domnului un vitel fara cusur, ca jertfa de ispasire pentru pacatul pe care l-a facut.

4:4 Sa aduca vitelul la usa Cortului intalnirii inaintea Domnului, sa-si puna mana pe capul vitelului si sa-l injunghie inaintea Domnului.

4:5 Preotul care a primit ungerea sa ia din sangele vitelului si sa-l aduca in Cortul intalnirii:

4:6 sa-si inmoaie degetul in sange si sa stropeasca de sapte ori inaintea Domnului, in fata perdelei dinauntru a Sfantului Locas.

4:7 Apoi preotul sa unga cu sange coarnele altarului pentru tamaia mirositoare care este inaintea Domnului in Cortul intalnirii; iar tot celalalt sange al vitelului sa-l verse la picioarele altarului pentru arderile de tot care este la usa Cortului intalnirii.

4:8 Sa ia toata grasimea vitelului adus ca jertfa de ispasire, si anume: grasimea care acopera maruntaiele si toata grasimea care tine de ele,

4:9 cei doi rinichi si grasimea de pe ei, de pe coapse, si prapurul ficatului, pe care-l va dezlipi de langa rinichi. Preotul sa ia aceste parti,

4:10 cum se iau de la vitelul adus ca jertfa de multumire, si sa le arda pe altarul pentru arderile de tot.

4:11 Dar pielea vitelului, toata carnea lui, cu capul, picioarele, maruntaiele si balega lui,

4:12 adica tot vitelul care a mai ramas, sa-l scoata afara din tabara, intr-un loc curat, unde se arunca cenusa, si sa-l arda cu lemne pe foc; sa fie ars pe gramada de cenusa.

4:13 Daca toata adunarea lui Israel a pacatuit fara voie si fara sa stie, facand impotriva uneia din poruncile Domnului lucruri care nu trebuie facute, si facandu-se astfel vinovata,

4:14 si daca pacatul savarsit s-a descoperit, adunarea sa aduca un vitel ca jertfa de ispasire, si anume sa-l aduca inaintea Cortului intalnirii.

4:15 Batranii adunarii sa-si puna mainile pe capul vitelului inaintea Domnului si sa injunghie vitelul inaintea Domnului.

4:16 Preotul care a primit ungerea sa aduca din sangele vitelului in Cortul intalnirii;

4:17 sa-si inmoaie degetul in sange si sa stropeasca cu el de sapte ori inaintea Domnului, in fata perdelei dinauntru.

4:18 Sa unga cu sangele acesta coarnele altarului care este inaintea Domnului in Cortul intalnirii; si sa verse tot sangele care a mai ramas la picioarele altarului pentru arderile de tot, care este la usa Cortului intalnirii.

4:19 Toata grasimea vitelului s-o ia si s-o arda pe altar.

4:20 Cu vitelul acesta sa faca intocmai cum a facut cu vitelul adus ca jertfa de ispasire; sa faca la fel. Astfel sa faca preotul ispasire pentru ei, si li se va ierta.

4:21 Vitelul ramas sa-l scoata apoi afara din tabara si sa-l arda ca si pe vitelul dintai. Aceasta este o jertfa de ispasire pentru adunare.

4:22 Daca o capetenie a pacatuit, facand fara voie impotriva uneia din poruncile Domnului Dumnezeului sau lucruri care nu trebuie facute, si s-a facut astfel vinovat,

4:23 si ajunge sa descopere pacatul pe care l-a facut, sa aduca jertfa un tap fara cusur!

4:24 Sa-si puna mana pe capul tapului si sa-l injunghie in locul unde se injunghie arderile de tot inaintea Domnului. Aceasta este o jertfa de ispasire.

4:25 Preotul sa ia cu degetul din sangele jertfei de ispasire, sa unga cu el coarnele altarului pentru arderile de tot, iar celalalt sange sa-l verse la picioarele altarului pentru arderile de tot.

4:26 Toata grasimea s-o arda pe altar, cum a ars grasimea de la jertfa de multumire. Astfel va face preotul, pentru capetenia aceea, ispasirea pacatului lui, si i se va ierta.

4:27 Daca cineva din poporul de rand a pacatuit fara voie, facand impotriva uneia din poruncile Domnului lucruri care nu trebuie facute, si s-a facut astfel vinovat,

4:28 si ajunge sa descopere pacatul pe care l-a facut, sa aduca jertfa o iada fara cusur, pentru pacatul pe care l-a facut.

4:29 Sa-si puna mana pe capul jertfei de ispasire si s-o injunghie in locul unde se injunghie arderile de tot.

4:30 Preotul sa ia cu degetul din sangele jertfei, sa unga coarnele altarului pentru arderile de tot, iar tot celalalt sange sa-l verse la picioarele altarului.

4:31 Preotul sa ia toata grasimea, cum se ia grasimea jertfei de multumire, si s-o arda pe altar, si ea va fi de un miros placut Domnului. Astfel va face preotul ispasirea pentru omul acesta, si i se va ierta.

4:32 Daca va aduce ca jertfa de ispasire un miel, sa aduca o parte femeiasca fara cusur.

4:33 Sa-si puna mana pe capul jertfei si s-o injunghie ca jertfa de ispasire in locul unde se injunghie arderile de tot.

4:34 Preotul sa ia cu degetul din sangele jertfei, sa unga cu el coarnele altarului pentru arderile de tot, iar tot celalalt sange sa-l verse la picioarele altarului.

4:35 Preotul sa ia toata grasimea, cum se ia grasimea mielului adus ca jertfa de multumire, si s-o arda pe altar, peste jertfele mistuite de foc inaintea Domnului. Astfel va face preotul pentru omul acesta ispasirea pacatului pe care l-a savarsit, si i se va ierta.