Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27]

Leviticul
Capitolul 6

6:1 Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

6:2 Cand va pacatui cineva si va savarsi o nelegiuire fata de Domnul, tagaduind aproapelui sau un lucru incredintat lui, sau dat in pastrarea lui, sau luat cu sila, sau va insela pe aproapele lui,

6:3 tagaduind ca a gasit un lucru pierdut, sau facand un juramant stramb cu privire la un lucru oarecare pe care-l face omul si pacatuieste;

6:4 cand va pacatui astfel si se va face vinovat, sa dea inapoi lucrul luat cu sila, sau luat prin inselaciune, sau incredintat lui, sau lucrul pierdut pe care l-a gasit,

6:5 sau lucrul pentru care a facut un juramant stramb - oricare ar fi - sa-l dea inapoi intreg, sa mai adauge a cincea parte din pretul lui si sa-l dea in mana stapanului lui, chiar in ziua cand isi va aduce jertfa lui pentru vina.

6:6 Iar ca jertfa pentru vina sa aduca Domnului pentru pacatul lui un berbec fara cusur, luat din turma, dupa pretuirea ta, si sa-l dea preotului.

6:7 Si preotul va face pentru el ispasirea inaintea Domnului, si i se va ierta, oricare ar fi greseala de care se va fi facut vinovat.

6:8 Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

6:9 Da urmatoarea porunca lui Aaron si fiilor sai si zi: Iata legea arderii de tot: Arderea de tot sa ramana pe vatra altarului toata noaptea pana dimineata, si in felul acesta focul sa arda pe altar.

6:10 Preotul sa se imbrace cu tunica de in, sa-si acopere goliciunea cu izmenele, sa ia cenusa facuta de focul care va mistui arderea de tot de pe altar si s-o verse langa altar.

6:11 Apoi sa se dezbrace de vesmintele lui si sa se imbrace cu altele, ca sa scoata cenusa afara din tabara, intr-un loc curat.

6:12 Focul sa arda pe altar si sa nu se stinga deloc: in fiecare dimineata, preotul sa aprinda lemne pe altar, sa aseze arderea de tot pe ele si sa arda deasupra grasimea jertfelor de multumire.

6:13 Focul sa arda necurmat pe altar si sa nu se stinga deloc.

6:14 Iata legea darului adus ca jertfa de mancare. Fiii lui Aaron s-o aduca inaintea Domnului, inaintea altarului.

6:15 Preotul sa ia un pumn din floarea fainii si din untdelemn, cu toata tamaia adaugata la darul de mancare, si s-o arda pe altar ca aducere aminte, de un miros placut Domnului.

6:16 Aaron si fiii lui sa manance ce va mai ramane din darul de mancare, s-o manance fara aluat, intr-un loc sfant, in curtea Cortului intalnirii.

6:17 Sa n-o coaca cu aluat. Aceasta este partea pe care le-am dat-o Eu din darurile Mele de mancare mistuite de foc. Ea este un lucru preasfant, ca si jertfa de ispasire si ca si jertfa pentru vina.

6:18 Toata partea barbateasca dintre copiii lui Aaron sa manance din ea. Aceasta este o lege vesnica pentru urmasii vostri cu privire la darurile de mancare mistuite de foc inaintea Domnului: oricine se va atinge de ele va fi sfintit.

6:19 Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

6:20 Iata darul pe care il vor face Domnului Aaron si fiii lui, in ziua cand vor primi ungerea: a zecea parte dintr-o efa de floarea fainii, ca dar de mancare vesnic, jumatate dimineata si jumatate seara.

6:21 Sa fie pregatita in tigaie cu untdelemn si s-o aduci prajita; s-o aduci coapta si taiata in bucati, ca un dar de mancare de un miros placut Domnului.

6:22 Preotul dintre fiii lui Aaron, care va fi uns in locul lui, sa aduca darul acesta ca jertfa de mancare. Aceasta este o lege vesnica inaintea Domnului: sa fie arsa intreaga.

6:23 Orice dar de mancare al unui preot sa fie ars in intregime: sa nu se manance.

6:24 Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

6:25 Vorbeste lui Aaron si fiilor lui si zi: Iata legea jertfei de ispasire: Vita pentru jertfa de ispasire sa fie injunghiata inaintea Domnului in locul unde se injunghie arderea de tot: ea este un lucru preasfant.

6:26 Preotul care va aduce jertfa de ispasire, acela s-o manance; si anume, sa fie mancata intr-un loc sfant, in curtea Cortului intalnirii.

6:27 Oricine se va atinge de carnea ei va fi sfintit. Daca va sari sange din ea pe vreun vesmant, locul stropit cu sange sa fie spalat intr-un loc sfant.

6:28 Vasul de pamant in care se va fierbe, sa se sparga; daca s-a fiert intr-un vas de arama, vasul sa fie frecat si spalat cu apa.

6:29 Toata partea barbateasca dintre preoti sa manance din ea: ea este un lucru preasfant.

6:30 Dar sa nu se manance nicio jertfa de ispasire din al carei sange se va aduce in Cortul intalnirii pentru facerea ispasirii in Sfantul Locas: ci aceea sa fie arsa in foc.