Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27]

Leviticul
Capitolul 8

8:1 Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

8:2 Ia pe Aaron si pe fiii lui impreuna cu el, vesmintele, untdelemnul pentru ungere, vitelul pentru jertfa de ispasire, cei doi berbeci si cosul cu azimele,

8:3 si cheama toata adunarea la usa Cortului intalnirii.

8:4 Moise a facut cum ii poruncise Domnul; si adunarea s-a strans la usa Cortului intalnirii.

8:5 Moise a zis adunarii: Iata ce a poruncit Domnul sa se faca.

8:6 Moise a adus pe Aaron si pe fiii lui si i-a spalat cu apa.

8:7 A pus tunica pe Aaron, l-a incins cu braul, l-a imbracat cu mantia si a pus pe el efodul, pe care l-a strans cu braul efodului cu care l-a imbracat.

8:8 I-a pus pieptarul si a pus in pieptar Urim si Tumim.

8:9 I-a pus mitra pe cap, iar pe partea dinainte a mitrei a asezat placa de aur, cununa imparateasca sfanta, cum poruncise lui Moise, Domnul.

8:10 Moise a luat untdelemnul pentru ungere, a uns Sfantul Locas si toate lucrurile, care erau in el, si le-a sfintit.

8:11 A stropit cu el altarul de sapte ori si a uns altarul si toate uneltele lui, si ligheanul cu piciorul lui, ca sa le sfinteasca.

8:12 Din untdelemnul pentru ungere a turnat pe capul lui Aaron si l-a uns, ca sa-l sfinteasca.

8:13 Moise a adus si pe fiii lui Aaron; i-a imbracat cu tunicile, i-a incins cu braiele si le-a legat scufiile, cum poruncise lui Moise, Domnul.

8:14 A apropiat apoi vitelul adus ca jertfa de ispasire; si Aaron si fiii lui si-au pus mainile pe capul vitelului adus ca jertfa de ispasire.

8:15 Moise l-a injunghiat, a luat sange si a uns cu degetul coarnele altarului de jur imprejur, si a curatat altarul; celalalt sange l-a turnat la picioarele altarului si l-a sfintit astfel, facand ispasire pentru el.

8:16 A luat apoi toata grasimea care acopera maruntaiele, prapurul ficatului, cei doi rinichi cu grasimea lor, si le-a ars pe altar.

8:17 Iar cealalta parte care a mai ramas din vitel, si anume: pielea, carnea si balega le-a ars in foc, afara din tabara, cum poruncise lui Moise, Domnul.

8:18 A apropiat apoi berbecul pentru arderea de tot; si Aaron si fiii lui si-au pus mainile pe capul berbecului.

8:19 Moise l-a injunghiat si a stropit sangele pe altar de jur imprejur.

8:20 A taiat berbecul in bucati si a ars capul, bucatile si grasimea.

8:21 A spalat cu apa maruntaiele si picioarele si a ars tot berbecul pe altar: aceasta a fost arderea de tot, o jertfa mistuita de foc, de un miros placut Domnului, cum poruncise lui Moise, Domnul.

8:22 A adus apoi celalalt berbec, adica berbecul pentru inchinarea in slujba Domnului; si Aaron si fiii lui si-au pus mainile pe capul berbecului.

8:23 Moise a injunghiat berbecul, a luat din sangele lui si a pus pe marginea urechii drepte a lui Aaron, pe degetul cel mare al mainii drepte si pe degetul cel mare de la piciorul lui cel drept.

8:24 A adus pe fiii lui Aaron, a pus sange pe marginea urechii lor drepte, pe degetul cel mare al mainii drepte si pe degetul cel mare de la piciorul lor cel drept, iar sangele ramas l-a stropit pe altar de jur imprejur.

8:25 A luat grasimea, coada, toata grasimea care acopera maruntaiele, prapurul ficatului, cei doi rinichi cu grasimea lor si spata dreapta;

8:26 a luat de asemenea din cosul cu azime, pus inaintea Domnului, o turta fara aluat, o turta de paine facuta cu untdelemn si o placinta, si le-a pus pe grasime si pe spata dreapta.

8:27 Toate aceste lucruri le-a pus in mainile lui Aaron si in mainile fiilor sai, si le-a leganat intr-o parte si intr-alta, ca dar leganat inaintea Domnului.

8:28 Apoi Moise le-a luat din mainile lor si le-a ars pe altar, deasupra arderii de tot; aceasta a fost jertfa de inchinare in slujba Domnului, o jertfa mistuita de foc, de un miros placut Domnului.

8:29 Moise a luat pieptul berbecului de inchinare in slujba Domnului si l-a leganat intr-o parte si intr-alta, ca dar leganat inaintea Domnului; aceasta a fost partea lui Moise, cum poruncise lui Moise, Domnul.

8:30 Moise a luat din untdelemnul pentru ungere si din sangele de pe altar; a stropit cu el pe Aaron si vesmintele lui, pe fiii lui Aaron si vesmintele lor; si a sfintit astfel pe Aaron si vesmintele lui, pe fiii lui Aaron si vesmintele lor impreuna cu el.

8:31 Moise a zis lui Aaron si fiilor lui: Fierbeti carnea la usa Cortului intalnirii; acolo s-o mancati, impreuna cu painea care este in cos pentru jertfa de inchinare in slujba Domnului, cum am poruncit, zicand: Aaron si fiii lui s-o manance.

8:32 Iar partea care va mai ramane din carne si din paine s-o ardeti in foc.

8:33 Timp de sapte zile, sa nu iesiti deloc din usa Cortului intalnirii, pana se vor implini zilele pentru inchinarea voastra in slujba Domnului; caci sapte zile se vor intrebuinta pentru inchinarea voastra in slujba Domnului.

8:34 Ce s-a facut azi, Domnul a poruncit sa se faca si de acum incolo ca ispasire pentru voi.

8:35 Sa ramaneti dar sapte zile la usa Cortului intalnirii, zi si noapte, si sa paziti poruncile Domnului, ca sa nu muriti; caci asa mi s-a poruncit!

8:36 Aaron si fiii lui au facut toate cele poruncite de Domnul prin Moise.