Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27]

Leviticul
Capitolul 9

9:1 In ziua a opta, Moise a chemat pe Aaron si pe fiii lui si pe batranii lui Israel.

9:2 Si a zis lui Aaron: Ia un vitel pentru jertfa de ispasire si un berbec pentru arderea de tot, amandoi fara cusur, si adu-i inaintea Domnului.

9:3 Sa vorbesti copiilor lui Israel si sa le spui: Luati un tap pentru jertfa de ispasire, un vitel si un miel de un an si fara cusur pentru arderea de tot;

9:4 un taur si un berbec pentru jertfa de multumire, ca sa-i jertfiti inaintea Domnului, si un dar de mancare framantat cu untdelemn. Caci azi vi Se va arata Domnul.

9:5 Ei au adus inaintea Cortului intalnirii tot ce poruncise Moise; si toata adunarea s-a apropiat si a stat inaintea Domnului.

9:6 Moise a zis: Sa faceti ce a poruncit Domnul; si vi se va arata slava Domnului.

9:7 Moise a zis lui Aaron: Apropie-te de altar; adu-ti jertfa ta de ispasire si arderea ta de tot si fa ispasire pentru tine si pentru popor; adu si jertfa poporului si fa ispasire pentru el, cum a poruncit Domnul.

9:8 Aaron s-a apropiat de altar si a injunghiat vitelul pentru jertfa lui de ispasire.

9:9 Fiii lui Aaron i-au adus sangele la el; el si-a inmuiat degetul in sange, a uns coarnele altarului, iar celalalt sange l-a turnat la picioarele altarului.

9:10 A ars pe altar grasimea, rinichii si prapurul ficatului de la vitelul pentru jertfa de ispasire, cum poruncise lui Moise, Domnul.

9:11 Iar carnea si pielea le-a ars in foc, afara din tabara.

9:12 A injunghiat apoi arderea de tot. Fiii lui Aaron i-au adus sangele la el, si el l-a stropit pe altar de jur imprejur.

9:13 I-au adus si arderea de tot taiata in bucati, cu cap cu tot, si le-a ars pe altar.

9:14 A spalat maruntaiele si picioarele si le-a ars pe altar, deasupra arderii de tot.

9:15 In urma, a adus jertfa pentru popor. A luat tapul pentru jertfa de ispasire a poporului, l-a injunghiat si l-a adus jertfa de ispasire, ca si pe cea dintai jertfa.

9:16 A adus apoi arderea de tot si a jertfit-o, dupa randuielile asezate.

9:17 A adus si jertfa de mancare, a umplut un pumn din ea si a ars-o pe altar, afara de arderea de tot de dimineata.

9:18 A injunghiat apoi taurul si berbecul, ca jertfa de multumire pentru popor. Fiii lui Aaron au adus sangele la el, si el l-a stropit pe altar de jur imprejur.

9:19 I-au adus apoi grasimea taurului si a berbecului, coada, grasimea care acopera maruntaiele, rinichii si prapurul ficatului;

9:20 au pus grasimile acestea deasupra piepturilor, si el a ars grasimile pe altar.

9:21 Aaron a leganat intr-o parte si intr-alta, ca dar leganat inaintea Domnului, piepturile si spata dreapta, cum poruncise lui Moise, Domnul.

9:22 Aaron si-a ridicat mainile spre popor si l-a binecuvantat. Apoi, dupa ce a adus jertfa de ispasire, arderea de tot si jertfa de multumire, s-a coborat.

9:23 Moise si Aaron au intrat in Cortul intalnirii. Cand au iesit din el, au binecuvantat poporul. Si slava Domnului s-a aratat intregului popor.

9:24 Un foc a iesit dinaintea Domnului si a mistuit pe altar arderea de tot si grasimile. Tot poporul a vazut lucrul acesta; au scos strigate de bucurie si s-au aruncat cu fata la pamant.