Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4]

Maleahi
Capitolul 1

1:1 Prorocia, cuvantul Domnului, catre Israel, prin Maleahi:

1:2 V-am iubit, zice Domnul! Si voi ziceti: Cu ce ne-ai iubit? Nu este Esau frate cu Iacov? - zice Domnul; totusi am iubit pe Iacov,

1:3 si am urat pe Esau, i-am prefacut muntii intr-o pustietate, si mostenirea lui am dat-o sacalilor din pustiu.

1:4 Iar daca ar zice Edomul: Suntem nimiciti, dar vom ridica iarasi daramaturile!, asa vorbeste Domnul ostirilor: Sa zideasca ei, caci Eu voi surpa, si se vor numi: Tara rautatii si Poporul pe care S-a maniat Domnul pentru totdeauna!

1:5 Veti vedea cu ochii vostri lucrul acesta si veti zice: Mare este Domnul dincolo de hotarele lui Israel!

1:6 Un fiu cinsteste pe tatal sau si o sluga, pe stapanul sau. Daca sunt Tata, unde este cinstea care Mi se cuvine? Daca sunt Stapan, unde este teama de Mine? - zice Domnul ostirilor catre voi, preotilor, care nesocotiti Numele Meu si care ziceti: Cu ce am nesocotit noi Numele Tau?

1:7 Prin faptul ca aduceti pe altarul Meu bucate necurate! Si daca ziceti: Cu ce Te-am spurcat? Prin faptul ca ati zis: Masa Domnului este de dispretuit!

1:8 Cand aduceti ca jertfa o vita oarba, nu este rau lucrul acesta? Cand aduceti una schioapa sau bolnava, nu este rau lucrul acesta oare? Ia adu-o dregatorului tau! Te va primi el bine pentru ea, va tine el seama de ea? - zice Domnul ostirilor.

1:9 Si acum, va rog, rugati-va lui Dumnezeu sa aiba mila de noi! Va va primi El cu bunavointa cand mainile voastre fac astfel de lucruri? - zice Domnul ostirilor.

1:10 Cine din voi va inchide portile, ca sa n-aprindeti degeaba focul pe altarul Meu? N-am nicio placere de voi, zice Domnul ostirilor, si darurile de mancare din mana voastra nu-Mi sunt placute!

1:11 Caci de la rasaritul soarelui pana la asfintit, Numele Meu este mare intre neamuri si pretutindeni se arde tamaie in cinstea Numelui Meu si se aduc daruri de mancare curate; caci mare este Numele Meu intre neamuri, zice Domnul ostirilor.

1:12 Dar voi il pangariti prin faptul ca ziceti: Masa Domnului este spurcata si ce aduce ea este o mancare de dispretuit!

1:13 Voi ziceti: Ce mai osteneala! si o dispretuiti, zice Domnul ostirilor; si aduceti ce este furat, schiop sau bolnav. Iata darurile de mancare pe care le aduceti! Pot Eu sa le primesc din mainile voastre? - zice Domnul.

1:14 Nu! Blestemat sa fie inselatorul care are in turma lui o vita de parte barbateasca, si totusi juruieste si jertfeste Domnului o vita bolnava! Caci Eu sunt un Imparat mare, zice Domnul ostirilor, si Numele Meu este infricosat printre neamuri.