Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4]

Maleahi
Capitolul 2

2:1 Acum, catre voi se indreapta porunca aceasta, preotilor!

2:2 Daca nu veti asculta, daca nu va veti pune inima ca sa dati slava Numelui Meu, zice Domnul ostirilor, voi arunca in voi blestemul si voi blestema binecuvantarile voastre; da, le-am si blestemat, pentru ca n-aveti pe inima porunca Mea.

2:3 Iata, va voi nimici samanta si va voi arunca balega in fata, balega vitelor pe care le jertfiti, si veti fi luati impreuna cu ele.

2:4 Veti sti atunci ca Eu v-am dat porunca aceasta pentru ca legamantul Meu cu Levi sa ramana in picioare, zice Domnul ostirilor.

2:5 Legamantul Meu cu el era un legamant de viata si de pace. I l-am dat ca sa se teama de Mine; si el s-a temut de Mine, a tremurat de Numele Meu.

2:6 Legea adevarului era in gura lui si nu s-a gasit nimic nelegiuit pe buzele lui; a umblat cu Mine in pace si in neprihanire, si pe multi i-a abatut de la rau.

2:7 Caci buzele preotului trebuie sa pazeasca stiinta si din gura lui se asteapta invatatura, pentru ca el este un sol al Domnului ostirilor.

2:8 Dar voi v-ati abatut din cale, ati facut din Lege un prilej de cadere pentru multi si ati calcat legamantul lui Levi, zice Domnul ostirilor.

2:9 De aceea si Eu va voi face sa fiti dispretuiti si injositi inaintea intregului popor, pentru ca n-ati pazit caile Mele, ci cautati la fata oamenilor, cand talmaciti Legea.

2:10 N-avem toti un singur Tata? Nu ne-a facut un singur Dumnezeu? Pentru ce, dar, suntem asa de necredinciosi unul fata de altul, pangarind astfel legamantul parintilor nostri?

2:11 Iuda s-a aratat necredincios, si in Iuda si la Ierusalim s-a savarsit o uraciune; fiindca Iuda a spurcat ce este inchinat Domnului, ce iubeste Domnul, si s-a unit cu fiica unui dumnezeu strain.

2:12 Domnul va nimici pe omul care a facut lucrul acesta, pe cel ce vegheaza si raspunde, il va nimici din corturile lui Iacov si va nimici pe cel ce aduce un dar de mancare Domnului ostirilor.

2:13 Iata acum ce mai faceti: acoperiti cu lacrimi altarul Domnului, cu plansete si gemete, asa incat El nu mai cauta la darurile de mancare si nu mai poate primi nimic din mainile voastre.

2:14 Si daca intrebati: Pentru ce?... Pentru ca Domnul a fost martor intre tine si nevasta din tineretea ta, careia acum nu-i esti credincios, macar ca este tovarasa si nevasta cu care ai incheiat legamant!

2:15 Nu ne-a dat Unul singur, Dumnezeu, suflarea de viata si ne-a pastrat-o? Si ce cere acel Unul singur? Samanta dumnezeiasca! Luati seama, dar, in mintea voastra si niciunul sa nu fie necredincios nevestei din tineretea lui!

2:16 Caci Eu urasc despartirea in casatorie - zice Domnul Dumnezeul lui Israel - si pe cel ce isi acopera haina cu silnicie - zice Domnul ostirilor. De aceea, luati seama in mintea voastra si nu fiti necredinciosi!

2:17 Voi obositi pe Domnul prin cuvintele voastre si mai intrebati: Cu ce L-am obosit? - Prin faptul ca ziceti: Oricine face rau este bun inaintea Domnului si de el are placere! sau: Unde este Dumnezeul dreptatii?