Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16]

Marcu
Capitolul 2

2:1 Dupa cateva zile, Isus S-a intors in Capernaum. S-a auzit ca este in casa

2:2 si s-au adunat indata asa de multi, ca nu putea sa-i mai incapa locul dinaintea usii. El le vestea Cuvantul.

2:3 Au venit la El niste oameni care I-au adus un slabanog, purtat de patru insi.

2:4 Fiindca nu puteau sa ajunga pana la El, din pricina norodului, au desfacut acoperisul casei unde era Isus si, dupa ce l-au spart, au coborat pe acolo patul in care zacea slabanogul.

2:5 Cand le-a vazut Isus credinta, a zis slabanogului: Fiule, pacatele iti sunt iertate!

2:6 Unii din carturari, care erau de fata, se gandeau in inimile lor:

2:7 Cum vorbeste Omul acesta astfel? Huleste! Cine poate sa ierte pacatele decat numai Dumnezeu?

2:8 Indata, Isus a cunoscut, prin duhul Sau, ca ei gandeau astfel in ei si le-a zis: Pentru ce aveti astfel de ganduri in inimile voastre?

2:9 Ce este mai lesne: a zice slabanogului: Pacatele iti sunt iertate, ori a zice: Scoala-te, ridica-ti patul si umbla?

2:10 Dar, ca sa stiti ca Fiul omului are putere pe pamant sa ierte pacatele,

2:11 Tie iti poruncesc, a zis El slabanogului, scoala-te, ridica-ti patul si du-te acasa.

2:12 Si indata, slabanogul s-a sculat, si-a ridicat patul si a iesit afara in fata tuturor; asa ca toti au ramas uimiti si slaveau pe Dumnezeu si ziceau: Niciodata n-am vazut asa ceva!

2:13 Isus a iesit iarasi la mare. Toata multimea venea la El; si El invata pe toti.

2:14 Cand trecea pe acolo, a vazut pe Levi, fiul lui Alfeu, sezand la vama. Si i-a zis: Vino dupa Mine! Levi s-a sculat si a mers dupa El.

2:15 Pe cand sedea Isus la masa in casa lui Levi, multi vamesi si pacatosi au sezut si ei la masa cu El si cu ucenicii Lui; caci erau multi care mergeau de obicei dupa El.

2:16 Carturarii si fariseii, cand L-au vazut mancand cu vamesii si cu pacatosii, au zis ucenicilor Lui: De ce mananca El si bea cu vamesii si cu pacatosii?

2:17 Isus, cand a auzit acest lucru, le-a zis: Nu cei sanatosi au trebuinta de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit sa chem la pocainta nu pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi.

2:18 Ucenicii lui Ioan si fariseii obisnuiau sa posteasca. Ei au venit si au zis lui Isus: Pentru ce ucenicii lui Ioan si ai fariseilor postesc, iar ucenicii Tai nu postesc?

2:19 Isus le-a raspuns: Oare pot posti nuntasii cata vreme este mirele cu ei? Cata vreme au pe mire cu ei, nu pot posti.

2:20 Vor veni zile cand va fi luat mirele de la ei, si atunci vor posti in ziua aceea.

2:21 Nimeni nu coase un petic de postav nou la o haina veche; altfel, peticul de postav nou rupe o parte din cel vechi, si mai rea ruptura se face.

2:22 Si nimeni nu pune vin nou in burdufuri vechi; altfel, vinul cel nou sparge burdufurile, si vinul se varsa, iar burdufurile se prapadesc; ci vinul nou este pus in burdufuri noi.

2:23 S-a intamplat ca intr-o zi de Sabat, Isus trecea prin lanurile de grau. Ucenicii Lui, pe cand mergeau, au inceput sa smulga spice de grau.

2:24 Fariseii I-au zis: Vezi, de ce fac ei ce nu este ingaduit sa faca in ziua Sabatului?

2:25 Isus le-a raspuns: Oare n-ati citit niciodata ce a facut David, cand a fost in nevoie si cand a flamanzit el si cei ce erau impreuna cu el?

2:26 Cum a intrat in casa lui Dumnezeu, in zilele marelui preot Abiatar, si a mancat painile pentru punerea inaintea Domnului, pe care nu este ingaduit sa le manance decat preotii? Si cum a dat din ele chiar si celor ce erau cu el?

2:27 Apoi le-a zis: Sabatul a fost facut pentru om, iar nu omul pentru Sabat;

2:28 asa ca Fiul omului este Domn chiar si al Sabatului.