Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28]

Matei
Capitolul 18

18:1 In clipa aceea, ucenicii s-au apropiat de Isus si L-au intrebat: Cine este mai mare in Imparatia cerurilor?

18:2 Isus a chemat la El un copilas, l-a pus in mijlocul lor

18:3 si le-a zis: Adevarat va spun ca, daca nu va veti intoarce la Dumnezeu si nu va veti face ca niste copilasi, cu niciun chip nu veti intra in Imparatia cerurilor.

18:4 De aceea, oricine se va smeri ca acest copilas va fi cel mai mare in Imparatia cerurilor.

18:5 Si oricine va primi un copilas ca acesta in Numele Meu Ma primeste pe Mine.

18:6 Dar pentru oricine va face sa pacatuiasca pe unul din acesti micuti, care cred in Mine, ar fi mai de folos sa i se atarne de gat o piatra mare de moara si sa fie inecat in adancul marii.

18:7 Vai de lume, din pricina prilejurilor de pacatuire! Fiindca nu se poate sa nu vina prilejuri de pacatuire; dar vai de omul acela prin care vine prilejul de pacatuire!

18:8 Acum, daca mana ta sau piciorul tau te face sa cazi in pacat, taie-le si leapada-le de la tine. Este mai bine pentru tine sa intri in viata schiop sau ciung, decat sa ai doua maini sau doua picioare si sa fii aruncat in focul vesnic.

18:9 Si daca ochiul tau te face sa cazi in pacat, scoate-l si leapada-l de la tine. Este mai bine pentru tine sa intri in viata numai cu un ochi, decat sa ai amandoi ochii si sa fii aruncat in focul gheenei.

18:10 Feriti-va sa nu defaimati nici macar pe unul din acesti micuti; caci va spun ca ingerii lor in ceruri vad pururi fata Tatalui Meu care este in ceruri.

18:11 Fiindca Fiul omului a venit sa mantuiasca ce era pierdut.

18:12 Ce credeti? Daca un om are o suta de oi si se rataceste una din ele, nu lasa el pe cele nouazeci si noua pe munti si se duce sa caute pe cea ratacita?

18:13 Si, daca i se intampla s-o gaseasca, adevarat va spun ca are mai multa bucurie de ea decat de cele nouazeci si noua care nu se ratacisera.

18:14 Tot asa, nu este voia Tatalui vostru celui din ceruri sa piara unul macar din acesti micuti.

18:15 Daca fratele tau a pacatuit impotriva ta, du-te si mustra-l intre tine si el singur. Daca te asculta, ai castigat pe fratele tau.

18:16 Dar, daca nu te asculta, mai ia cu tine unul sau doi insi, pentru ca orice vorba sa fie sprijinita pe marturia a doi sau trei martori.

18:17 Daca nu vrea sa asculte de ei, spune-l bisericii; si, daca nu vrea sa asculte nici de biserica, sa fie pentru tine ca un pagan si ca un vames.

18:18 Adevarat va spun ca orice veti lega pe pamant va fi legat in cer; si orice veti dezlega pe pamant va fi dezlegat in cer.

18:19 Va mai spun iarasi ca, daca doi dintre voi se invoiesc pe pamant sa ceara un lucru oarecare, le va fi dat de Tatal Meu care este in ceruri.

18:20 Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor.

18:21 Atunci Petru s-a apropiat de El si I-a zis: Doamne, de cate ori sa iert pe fratele meu cand va pacatui impotriva mea? Pana la sapte ori?

18:22 Isus i-a zis: Eu nu-ti zic pana la sapte ori, ci pana la saptezeci de ori cate sapte.

18:23 De aceea, Imparatia cerurilor se aseamana cu un imparat care a vrut sa se socoteasca cu robii sai.

18:24 A inceput sa faca socoteala si i-au adus pe unul care ii datora zece mii de galbeni.

18:25 Fiindca el n-avea cu ce plati, stapanul lui a poruncit sa-l vanda pe el, pe nevasta lui, pe copiii lui si tot ce avea, si sa se plateasca datoria.

18:26 Robul s-a aruncat la pamant, i s-a inchinat si a zis: Doamne, mai ingaduie-ma, si-ti voi plati tot.

18:27 Stapanul robului aceluia, facandu-i-se mila de el, i-a dat drumul si i-a iertat datoria.

18:28 Robul acela, cand a iesit afara, a intalnit pe unul din tovarasii lui de slujba care-i era dator o suta de lei. A pus mana pe el si-l strangea de gat, zicand: Plateste-mi ce-mi esti dator.

18:29 Tovarasul lui s-a aruncat la pamant, il ruga si zicea: Mai ingaduie-ma, si-ti voi plati.

18:30 Dar el n-a vrut, ci s-a dus si l-a aruncat in temnita, pana va plati datoria.

18:31 Cand au vazut tovarasii lui cele intamplate, s-au intristat foarte mult si s-au dus de au spus stapanului lor toate cele petrecute.

18:32 Atunci stapanul a chemat la el pe robul acesta si i-a zis: Rob viclean! Eu ti-am iertat toata datoria, fiindca m-ai rugat.

18:33 Oare nu se cadea sa ai si tu mila de tovarasul tau cum am avut eu mila de tine?

18:34 Si stapanul s-a maniat si l-a dat pe mana chinuitorilor, pana va plati tot ce datora.

18:35 Tot asa va va face si Tatal Meu cel ceresc, daca fiecare din voi nu iarta din toata inima pe fratele sau.