Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28]

Matei
Capitolul 2

2:1 Dupa ce S-a nascut Isus in Betleemul din Iudeea, in zilele imparatului Irod, iata ca au venit niste magi din rasarit la Ierusalim

2:2 si au intrebat: Unde este Imparatul de curand nascut al iudeilor? Fiindca I-am vazut steaua in rasarit si am venit sa ne inchinam Lui.

2:3 Cand a auzit imparatul Irod acest lucru, s-a tulburat mult; si tot Ierusalimul s-a tulburat impreuna cu el.

2:4 A adunat pe toti preotii cei mai de seama si pe carturarii norodului si a cautat sa afle de la ei unde trebuia sa Se nasca Hristosul.

2:5 In Betleemul din Iudeea, i-au raspuns ei, caci iata ce a fost scris prin prorocul:

2:6 Si tu, Betleeme, tara lui Iuda, nu esti nicidecum cea mai neinsemnata dintre capeteniile lui Iuda; caci din tine va iesi o Capetenie, care va fi Pastorul poporului Meu Israel.

2:7 Atunci Irod a chemat in ascuns pe magi si a aflat intocmai de la ei vremea in care se aratase steaua.

2:8 Apoi i-a trimis la Betleem si le-a zis: Duceti-va de cercetati cu de-amanuntul despre Prunc: si, cand Il veti gasi, dati-mi si mie de stire, ca sa vin si eu sa ma inchin Lui.

2:9 Dupa ce au ascultat pe imparatul, magii au plecat. Si iata ca steaua pe care o vazusera in rasarit, mergea inaintea lor, pana ce a venit si s-a oprit deasupra locului unde era Pruncul.

2:10 Cand au vazut ei steaua, n-au mai putut de bucurie.

2:11 Au intrat in casa, au vazut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu fata la pamant si I s-au inchinat; apoi si-au deschis vistieriile si I-au adus daruri: aur, tamaie si smirna.

2:12 In urma, au fost instiintati de Dumnezeu in vis sa nu mai dea pe la Irod, si s-au intors in tara lor pe un alt drum.

2:13 Dupa ce au plecat magii, un inger al Domnului se arata in vis lui Iosif si-i zice: Scoala-te, ia Pruncul si pe mama Lui, fugi in Egipt si ramai acolo pana iti voi spune eu; caci Irod are sa caute Pruncul, ca sa-L omoare.

2:14 Iosif s-a sculat, a luat Pruncul si pe mama Lui, noaptea, si a plecat in Egipt.

2:15 Acolo a ramas pana la moartea lui Irod, ca sa se implineaca ce fusese vestit de Domnul prin prorocul care zice: Am chemat pe Fiul Meu din Egipt.

2:16 Atunci Irod, cand a vazut ca fusese inselat de magi, s-a maniat foarte tare si a trimis sa omoare pe toti pruncii de parte barbateasca, de la doi ani in jos, care erau in Betleem si in toate imprejurimile lui, potrivit cu vremea pe care o aflase intocmai de la magi.

2:17 Atunci s-a implinit ce fusese vestit prin prorocul Ieremia, care zice:

2:18 Un tipat s-a auzit in Rama, plangere si bocet mult: Rahela isi jelea copiii si nu voia sa fie mangaiata, pentru ca nu mai erau.

2:19 Dupa ce a murit Irod, un inger al Domnului se arata in vis lui Iosif, in Egipt,

2:20 si-i zice: Scoala-te, ia Pruncul si pe mama Lui si du-te in tara lui Israel, caci au murit cei ce cautau sa ia viata Pruncului.

2:21 Iosif s-a sculat, a luat Pruncul si pe mama Lui si a venit in tara lui Israel.

2:22 Dar cand a auzit ca in Iudeea imparateste Arhelau, in locul tatalui sau Irod, s-a temut sa se duca acolo; si, fiind instiintat de Dumnezeu in vis, a plecat in partile Galileii.

2:23 A venit acolo si a locuit intr-o cetate numita Nazaret, ca sa se implineasca ce fusese vestit prin proroci: ca El va fi chemat Nazarinean.