Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28]

Matei
Capitolul 3

3:1 In vremea aceea a venit Ioan Botezatorul si propovaduia in pustiul Iudeii.

3:2 El zicea: Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape.

3:3 Ioan acesta este acela care fusese vestit prin prorocul Isaia, cand zice: Iata glasul celui ce striga in pustiu: Pregatiti calea Domnului, neteziti-I cararile.

3:4 Ioan purta o haina de par de camila, si la mijloc era incins cu un brau de curea. El se hranea cu lacuste si miere salbatica.

3:5 Locuitorii din Ierusalim, din toata Iudeea si din toate imprejurimile Iordanului au inceput sa iasa la el;

3:6 si, marturisindu-si pacatele, erau botezati de el in raul Iordan.

3:7 Dar cand a vazut pe multi din farisei si din saduchei ca vin sa primeasca botezul lui, le-a zis: Pui de naparci, cine v-a invatat sa fugiti de mania viitoare?

3:8 Faceti, dar, roade vrednice de pocainta voastra.

3:9 Si sa nu credeti ca puteti zice in voi insiva: Avem ca tata pe Avraam! Caci va spun ca Dumnezeu din pietrele acestea poate sa ridice fii lui Avraam.

3:10 Iata ca securea a si fost infipta la radacina pomilor: deci orice pom, care nu face rod bun, va fi taiat si aruncat in foc.

3:11 Cat despre mine, eu va botez cu apa, spre pocainta; dar Cel ce vine dupa mine este mai puternic decat mine, si eu nu sunt vrednic sa-I duc incaltamintea. El va va boteza cu Duhul Sfant si cu foc.

3:12 Acela Isi are lopata in mana, Isi va curata cu desavarsire aria si Isi va strange graul in granar; dar pleava o va arde intr-un foc care nu se stinge.

3:13 Atunci a venit Isus din Galileea la Iordan, la Ioan, ca sa fie botezat de el.

3:14 Dar Ioan cauta sa-L opreasca. Eu, zicea el, am trebuinta sa fiu botezat de Tine, si Tu vii la mine?

3:15 Drept raspuns, Isus i-a zis: Lasa-Ma acum, caci asa se cade sa implinim tot ce trebuie implinit. Atunci Ioan L-a lasat.

3:16 De indata ce a fost botezat, Isus a iesit afara din apa. Si in clipa aceea, cerurile s-au deschis, si a vazut pe Duhul lui Dumnezeu coborandu-Se in chip de porumbel si venind peste El.

3:17 Si din ceruri s-a auzit un glas care zicea: Acesta este Fiul Meu preaiubit in care Imi gasesc placerea.