Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7]

Mica
Capitolul 2

2:1 Vai de cei ce cugeta nelegiuirea si fauresc rele in asternutul lor; cand se crapa de ziua o infaptuiesc, daca le sta in putere.

2:2 Daca poftesc ogoare, pun mana pe ele, daca doresc case, le rapesc; asupresc pe om si casa lui, pe om si mostenirea lui.

2:3 De aceea, asa vorbeste Domnul: Iata, Eu am de gand sa aduc o nenorocire impotriva acestui leat de oameni, de care nu va veti feri grumajii, si nu veti mai umbla cu capul atat de sus, caci vremurile vor fi rele.

2:4 In ziua aceea, veti ajunge de pomina, veti boci si veti zice: S-a ispravit! Suntem pustiiti cu desavarsire! Partea de mostenire a poporului meu trece in mana altuia! Vai! cum mi-o ia! Ogoarele noastre le imparte vrajmasului...!

2:5 De aceea nu vei avea pe nimeni care sa intinda franghia de masurat pentru sortul tau, in adunarea Domnului.

2:6 Nu prorociti!, zic ei. Sa nu se proroceasca asemenea lucruri. Caci altminteri ocarile nu mai inceteaza!

2:7 Este Domnul atat de grabnic la manie, casa lui Iacov? Acesta este felul Lui de a lucra? - Da, cuvintele Mele sunt prielnice celui ce umbla cu neprihanire!

2:8 De multa vreme poporul Meu este socotit de Mine ca vrajmas; voi rapiti mantaua de pe hainele celor ce trec linistiti si n-au gust de razboi.

2:9 Voi izgoniti din casele lor iubite pe femeile poporului Meu, luati pentru totdeauna podoaba Mea de la copiii lor.

2:10 Sculati-va si plecati, caci aici nu este odihna pentru voi; caci, din pricina spurcaciunii, vor fi dureri, dureri puternice.

2:11 Da, daca ar veni un om cu vant si minciuni si ar zice: Iti voi proroci despre vin si despre bauturi tari!, acela ar fi un proroc pentru poporul acesta!

2:12 Te voi strange in intregime, Iacove! Voi strange ramasita lui Israel, ii voi aduna ca pe niste oi dintr-un staul, ca pe o turma in pasunea ei, asa ca va fi o mare zarva de oameni.

2:13 Cel ce va face spartura se va sui inaintea lor; vor face spartura, vor trece pe poarta si vor iesi pe ea; imparatul lor va merge inaintea lor, si Domnul va fi in fruntea lor.