Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3]

Naum
Capitolul 1

1:1 Prorocie despre Ninive. Cartea prorociei lui Naum din Elcos.

1:2 Domnul este un Dumnezeu gelos si razbunator; Domnul Se razbuna si este plin de manie; Domnul Se razbuna pe potrivnicii Lui si tine manie pe vrajmasii Lui.

1:3 Domnul este indelung rabdator, dar de o mare tarie; si nu lasa nepedepsit pe cel rau. Domnul umbla in furtuna si in vartej, si norii sunt praful picioarelor Lui.

1:4 El mustra marea si o usuca, face sa sece toate raurile; Basanul si Carmelul tanjesc, si floarea Libanului se vestejeste.

1:5 Se clatina muntii inaintea Lui, si dealurile se topesc; se cutremura pamantul inaintea Lui, lumea si toti locuitorii ei.

1:6 Cine poate sta inaintea urgiei Lui? Si cine poate tine piept maniei Lui aprinse? Urgia Lui se varsa ca focul, si se prabusesc stancile inaintea Lui.

1:7 Domnul este bun; El este un loc de scapare in ziua necazului; si cunoaste pe cei ce se incred in El.

1:8 Dar cu niste valuri ce se varsa peste mal va nimici cetatea Ninive si va urmari pe vrajmasii Lui pana in intuneric.

1:9 Ce planuri faceti voi impotriva Domnului? El le zadarniceste! Nenorocirea nu va veni de doua ori.

1:10 Caci vor fi ca niste manunchiuri de spini incalciti, si, tocmai cand vor fi beti de vinul lor, vor fi mistuiti de foc ca o miriste de tot uscata.

1:11 Din tine, Ninive, a iesit cel ce urzea rele impotriva Domnului, cel ce facea planuri rautacioase.

1:12 Asa vorbeste Domnul: Oricat de multi si puternici vor fi, toti vor fi secerati si vor pieri. Chiar daca te-am intristat, Ierusalime, nu te voi mai intrista...

1:13 Ci ii voi sfarama jugul acum de pe tine si-ti voi rupe legaturile...

1:14 Iata ce a poruncit insa Domnul impotriva ta, Asur: Nu vei mai avea urmasi care sa-ti poarte numele; voi ridica din casa dumnezeului tau chipurile cioplite sau turnate; iti voi pregati mormantul, caci te-ai aflat prea usor.

1:15 Iata pe munti picioarele solului care vesteste pacea! Praznuieste-ti sarbatorile, Iudo, implineste-ti juruintele! Caci cel rau nu va mai trece prin mijlocul tau, este nimicit cu desavarsire...