Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29][30][31][32][33][34][35][36]

Numeri
Capitolul 21

21:1 Imparatul Aradului, un canaanit, care locuia la miazazi, a auzit ca Israel vine pe drumul Atarim. El s-a luptat impotriva lui Israel si a luat mai multi prinsi de razboi.

21:2 Atunci Israel a facut Domnului o juruinta si a zis: Daca vei da pe poporul acesta in mainile mele, ii voi nimici cu desavarsire cetatile.

21:3 Domnul a auzit glasul lui Israel si a dat pe canaaniti in mainile lui. Israelitii i-au nimicit cu desavarsire, pe ei si cetatile lor; si locul acela l-au numit Horma.

21:4 Au plecat de la muntele Hor pe drumul care duce spre Marea Rosie, ca sa ocoleasca tara Edomului. Poporul si-a pierdut rabdarea pe drum

21:5 si a vorbit impotriva lui Dumnezeu si impotriva lui Moise: Pentru ce ne-ati scos din Egipt ca sa murim in pustiu? Caci nu este nici paine, nici apa si ni s-a scarbit sufletul de aceasta hrana proasta.

21:6 Atunci Domnul a trimis impotriva poporului niste serpi infocati, care au muscat poporul, asa incat au murit multi oameni in Israel.

21:7 Poporul a venit la Moise si a zis: Am pacatuit, caci am vorbit impotriva Domnului si impotriva ta. Roaga-te Domnului, ca sa departeze de la noi acesti serpi. Moise s-a rugat pentru popor.

21:8 Domnul a zis lui Moise: Fa-ti un sarpe infocat si spanzura-l de o prajina; oricine este muscat si va privi spre el va trai.

21:9 Moise a facut un sarpe de arama si l-a pus intr-o prajina; si oricine era muscat de un sarpe si privea spre sarpele de arama, traia.

21:10 Copiii lui Israel au plecat si au tabarat la Obot.

21:11 Au plecat din Obot si au tabarat la Iie-Abarim, in pustiul din fata Moabului, spre rasaritul soarelui.

21:12 De acolo au plecat si au tabarat in valea Zered.

21:13 De acolo au plecat si au tabarat dincolo de Arnon, care curge prin pustiu, iesind din tinutul amoritilor; caci Arnonul face hotarul Moabului, intre Moab si amoriti.

21:14 De aceea se zice in cartea razboaielor Domnului: Vaheb in Sufa, Suvoaiele Arnonului,

21:15 Si scurgerile suvoaielor, Care se intind inspre Ar si se ating cu hotarul lui Moab.

21:16 De acolo s-au dus la Beer. La aceasta fantana, Domnul a zis lui Moise: Strange poporul si le voi da apa.

21:17 Atunci a cantat Israel cantarea aceasta: Tasneste, fantana! Cantati in cinstea ei!

21:18 Fantana pe care au sapat-o capeteniile, Pe care au sapat-o mai marii poporului, Cu toiagul de carmuire, cu toiegele lor! Din pustiul acesta s-au dus la Matana;

21:19 din Matana, la Nahaliel; din Nahaliel, la Bamot;

21:20 din Bamot, la valea din campia Moabului, in varful muntelui Pisga, care cauta spre pustiu.

21:21 Israel a trimis soli la Sihon, imparatul amoritilor, ca sa-i spuna:

21:22 Lasa-ma sa trec prin tara ta; nu vom intra nici in ogoare, nici in vii si nu vom bea apa din fantani; vom tine drumul imparatesc, pana vom trece de tinutul tau.

21:23 Sihon n-a ingaduit lui Israel sa treaca prin tinutul lui. Sihon a strans tot poporul si a iesit inaintea lui Israel, in pustiu. A venit la Iahat si s-a luptat impotriva lui Israel.

21:24 Israel l-a batut cu ascutisul sabiei si i-a cucerit tara de la Arnon pana la Iaboc, pana la hotarul copiilor lui Amon; caci hotarul copiilor lui Amon era intarit.

21:25 Israel a luat toate cetatile acelea si s-a asezat in toate cetatile amoritilor, in Hesbon si in toate satele de prin imprejurimi.

21:26 Caci Hesbonul era cetatea lui Sihon, imparatul amoritilor. El pornise cu razboi impotriva imparatului dinainte al Moabului si-i luase toata tara pana la Arnon.

21:27 De aceea zic poetii: Veniti la Hesbon! Sa se zideasca din nou si sa se intareasca cetatea lui Sihon.

21:28 Caci a iesit un foc din Hesbon, O flacara din cetatea lui Sihon, Si a mistuit pe Ar-Moab, Pe locuitorii inaltimilor Arnonului.

21:29 Vai de tine, Moab! Esti pierdut, poporul lui Chemos! El a facut pe fiii lui fugari, Si pe fetele lui le-a dat roabe Lui Sihon, imparatul amoritilor.

21:30 Noi am aruncat cu sagetile asupra lor: Din Hesbon pana la Dibon totul este nimicit; Am pustiit pana la Nofah, Care se intindea pana la Medeba.

21:31 Israel s-a asezat astfel in tara amoritilor.

21:32 Moise a trimis sa iscodeasca Iaezerul. Au luat satele care tineau de el si au izgonit pe amoritii care erau in ele.

21:33 Au schimbat apoi drumul si s-au suit pe drumul care duce la Basan. Og, imparatul Basanului, le-a iesit inainte, cu tot poporul lui, ca sa lupte impotriva lor la Edrei.

21:34 Domnul a zis lui Moise: Nu te teme de el; caci il dau in mainile tale, pe el si tot poporul lui, si toata tara lui; sa-i faci cum ai facut lui Sihon, imparatul amoritilor, care locuia la Hesbon.

21:35 Si ei l-au batut, pe el si pe fiii lui, si tot poporul lui, de n-au lasat sa scape niciunul macar, si au pus mana pe tara lui.