Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29][30][31][32][33][34][35][36]

Numeri
Capitolul 3

3:1 Iata samanta lui Aaron si a lui Moise, pe vremea cand a vorbit Domnul cu Moise, pe muntele Sinai.

3:2 Iata numele fiilor lui Aaron: Nadab, intaiul nascut, Abihu, Eleazar si Itamar.

3:3 Acestea sunt numele fiilor lui Aaron, care au primit ungerea preoteasca si care au fost inchinati in slujba preotiei.

3:4 Nadab si Abihu au murit inaintea Domnului, cand au adus inaintea Domnului foc strain, in pustiul Sinai; ei n-aveau fii. Eleazar si Itamar au implinit slujba preotiei, in fata tatalui lor Aaron.

3:5 Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

3:6 Apropie semintia lui Levi si pune-o inaintea preotului Aaron, ca sa fie in slujba lui.

3:7 Ei sa aiba grija de tot ce este dat in paza lui si de tot ce este poruncit intregii adunari, inaintea Cortului intalnirii: sa faca slujba Cortului.

3:8 Sa aiba grija de toate uneltele Cortului intalnirii si de tot ce este poruncit copiilor lui Israel: ei sa faca slujba Cortului.

3:9 Sa dai pe leviti lui Aaron si fiilor lui; ei sa-i fie dati lui in totul, din partea copiilor lui Israel.

3:10 Pe Aaron si pe fiii lui sa-i pui sa pazeasca slujba preotiei lor; iar strainul, care se va apropia, sa fie pedepsit cu moartea.

3:11 Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

3:12 Iata ca am luat pe leviti din mijlocul copiilor lui Israel, in locul tuturor intailor nascuti, care se nasc intai dintre copiii lui Israel; si levitii vor fi ai Mei.

3:13 Caci orice intai nascut este al Meu; in ziua cand am lovit pe toti intaii nascuti din tara Egiptului, Mi-am inchinat Mie pe toti intaii nascuti din Israel, atat din oameni, cat si din dobitoace: ei vor fi ai Mei. Eu sunt Domnul.

3:14 Domnul a vorbit lui Moise in pustiul Sinai si a zis:

3:15 Fa numaratoarea copiilor lui Levi, dupa casele parintilor lor, dupa familiile lor; si anume, fa numaratoarea tuturor celor de parte barbateasca, de la varsta de o luna in sus.

3:16 Moise le-a facut numaratoarea, dupa porunca Domnului, intocmai cum poruncise.

3:17 Iata care sunt fiii lui Levi, dupa numele lor: Gherson, Chehat si Merari. -

3:18 Iata numele fiilor lui Gherson, dupa familiile lor: Libni si Simei.

3:19 Iata fiii lui Chehat, dupa familiile lor: Amram, Itehar, Hebron si Uziel;

3:20 si fiii lui Merari, dupa familiile lor: Mahli si Musi. Acestea sunt familiile lui Levi, dupa casele parintilor lor.

3:21 Din Gherson se coboara familia lui Libni si familia lui Simei, alcatuind familiile ghersonitilor.

3:22 Cei iesiti la numaratoare, cand au numarat pe toti barbatii de la varsta de o luna in sus, au fost sapte mii cinci sute.

3:23 Familiile ghersonitilor tabarau inapoia Cortului, la apus.

3:24 Capetenia casei parintesti a ghersonitilor era Elisaf, fiul lui Lael.

3:25 In ce priveste Cortul intalnirii, in grija fiilor lui Gherson era dat: Cortul si acoperisul Cortului, invelitoarea acoperisului Cortului si perdeaua de la usa Cortului intalnirii;

3:26 apoi panzele curtii si perdeaua de la poarta curtii Cortului de jur imprejurul Cortului si altarului, si toate funiile pentru slujba Cortului.

3:27 Din Chehat se coboara familia amramitilor, familia iteharitilor, familia hebronitilor si familia uzielitilor, alcatuind familiile chehatitilor.

3:28 Numarand pe toti barbatii de la varsta de o luna in sus, s-au gasit opt mii sase sute de barbati, insarcinati cu ingrijirea Sfantului Locas.

3:29 Familiile fiilor lui Chehat tabarau in partea de miazazi a Cortului.

3:30 Capetenia casei parintesti a familiilor chehatitilor era Elitafan, fiul lui Uziel.

3:31 In grija lor au dat chivotul, masa, sfesnicul, altarele, uneltele Sfantului Locas, cu care isi faceau slujba, perdeaua dinauntru si tot ce tine de ea.

3:32 Capetenia capeteniilor levitilor era Eleazar, fiul preotului Aaron; el avea privegherea asupra celor insarcinati sa ingrijeasca de Sfantul Locas.

3:33 Din Merari se coboara familia lui Mahli si familia lui Musi, alcatuind familiile meraritilor.

3:34 Cei iesiti la numaratoare, cand au numarat pe toti barbatii de la varsta de o luna in sus, au fost sase sute de mii doua sute.

3:35 Capetenia casei parintesti a familiilor lui Merari era Turiel, fiul lui Abihail. Ei tabarau in partea de miazanoapte a Cortului.

3:36 In paza si grija fiilor lui Merari au dat: scandurile Cortului, drugii, stalpii si picioarele lor, toate uneltele si tot ce tine de ele;

3:37 apoi stalpii curtii de jur imprejur, picioarele lor, tarusii lor si funiile lor.

3:38 Moise, Aaron si fiii lui tabarau inaintea Cortului, la rasarit, inaintea Cortului intalnirii, spre rasaritul soarelui; ei aveau sa indeplineasca la Sfantul Locas, tot ce fusese poruncit copiilor lui Israel; iar strainul care se va apropia, sa fie pedepsit cu moartea.

3:39 Toti levitii a caror numaratoare au facut-o Moise si Aaron, dupa porunca Domnului, dupa familiile lor, toti barbatii de la varsta de o luna in sus, au fost douazeci si doua de mii.

3:40 Domnul a zis lui Moise: Fa numaratoarea tuturor intailor nascuti de parte barbateasca dintre copiii lui Israel, de la varsta de o luna in sus, si numara-i dupa numele lor.

3:41 Sa iei pe leviti pentru Mine, Domnul, in locul tuturor intailor nascuti din copiii lui Israel, si vitele levitilor in locul tuturor intailor nascuti din vitele copiilor lui Israel!

3:42 Moise a facut numaratoarea tuturor intailor nascuti dintre copiii lui Israel, dupa porunca pe care i-o daduse Domnul.

3:43 Toti intaii nascuti de parte barbateasca, a caror numaratoare au facut-o, numarandu-le numele, de la varsta de o luna in sus, au fost douazeci si doua de mii doua sute saptezeci si trei.

3:44 Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

3:45 Ia pe leviti in locul tuturor intailor nascuti din copiii lui Israel si vitele levitilor in locul vitelor lor; si levitii vor fi ai Mei. Eu sunt Domnul.

3:46 Pentru rascumpararea celor doua sute saptezeci si trei, care trec peste numarul levitilor, dintre intaii nascuti ai copiilor lui Israel,

3:47 sa iei cate cinci sicli de cap, dupa siclul Sfantului Locas, care este de douazeci de ghere.

3:48 Sa dai argintul acesta lui Aaron si fiilor lui, pentru rascumpararea celor ce trec peste numarul levitilor.

3:49 Moise a luat argintul pentru rascumpararea celor ce treceau peste numarul celor rascumparati de leviti;

3:50 a luat argintul intailor nascuti din copiii lui Israel: o mie trei sute saizeci si cinci de sicli, dupa siclul Sfantului Locas.

3:51 Si Moise a dat argintul de rascumparare lui Aaron si fiilor lui, dupa porunca Domnului, cum poruncise lui Moise Domnul.