Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23][24][25][26][27][28][29][30][31][32][33][34][35][36]

Numeri
Capitolul 6

6:1 Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

6:2 Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le: Cand un barbat sau o femeie se va desparti de ceilalti, facand o juruinta de nazireat, ca sa se inchine Domnului,

6:3 sa se fereasca de vin si de bautura imbatatoare; sa nu bea nici otet facut din vin, nici otet facut din vreo bautura imbatatoare; sa nu bea nicio bautura stoarsa din struguri si sa nu manance struguri proaspeti, nici uscati.

6:4 In tot timpul nazireatului lui, sa nu manance nimic care vine din vita, de la samburi pana la pielita strugurelui.

6:5 In tot timpul nazireatului, briciul sa nu treaca pe capul lui; pana la implinirea zilelor pentru care s-a inchinat Domnului, va fi sfant; sa-si lase parul sa creasca in voie.

6:6 In tot timpul cat s-a fagaduit Domnului prin juramant, sa nu se apropie de un mort;

6:7 sa nu se pangareasca nici la moartea tatalui sau, nici a mamei sale, nici a fratelui sau, nici a surorii sale, caci poarta pe cap inchinarea Dumnezeului lui.

6:8 In tot timpul nazireatului sa fie inchinat Domnului.

6:9 Daca moare cineva de moarte naprasnica langa el, si capul lui inchinat se face astfel necurat, sa-si rada capul in ziua curatarii, si anume, sa si-l rada a saptea zi.

6:10 In ziua a opta, sa aduca preotului doua turturele sau doi pui de porumbel, la usa Cortului intalnirii.

6:11 Preotul sa jertfeasca pe unul ca jertfa de ispasire, iar pe celalalt ca ardere de tot si sa faca pentru el ispasirea pacatului lui, facut cu prilejul mortului. Nazireul sa-si sfinteasca apoi capul chiar in ziua aceea.

6:12 Sa inchine din nou Domnului zilele nazireatului lui dinainte si sa aduca un miel de un an ca jertfa pentru vina; zilele dinainte nu vor fi socotite, pentru ca nazireatul lui a fost pangarit.

6:13 Iata legea nazireului: In ziua cand se va implini vremea nazireatului lui, sa fie adus la usa Cortului intalnirii.

6:14 Ca dar, sa aduca Domnului: un miel de un an fara cusur, pentru arderea de tot, o oaie de un an si fara cusur, pentru jertfa de ispasire, si un berbec fara cusur, pentru jertfa de multumire;

6:15 un cos cu azime, turte facute din floarea fainii, framantata cu untdelemn si placinte fara aluat, stropite cu untdelemn, impreuna cu darul de mancare si jertfa de bautura obisnuite.

6:16 Preotul sa aduca aceste lucruri inaintea Domnului si sa aduca jertfa lui de ispasire si arderea de tot;

6:17 sa pregateasca berbecul ca jertfa de multumire Domnului, impreuna cu cosul cu azime, si sa pregateasca si darul lui de mancare si jertfa lui de bautura.

6:18 Nazireul sa-si rada, la usa Cortului intalnirii, capul inchinat Domnului; sa ia parul capului sau inchinat Domnului si sa-l puna pe focul care este sub jertfa de multumire.

6:19 Preotul sa ia spata dreapta fiarta a berbecului, o turta nedospita din cos si o placinta nedospita; si sa le puna in mainile nazireului, dupa ce acesta si-a ras capul inchinat Domnului.

6:20 Preotul sa le legene intr-o parte si intr-alta inaintea Domnului: acesta este un lucru sfant, care este al preotului, impreuna cu pieptul leganat si spata adusa jertfa prin ridicare. Apoi, nazireul va putea sa bea vin.

6:21 Aceasta este legea pentru cel ce a facut juruinta de nazireat: acesta este darul lui, care trebuie adus Domnului pentru nazireatul lui, afara de ce-i vor ingadui mijloacele lui. Sa implineasca tot ce este poruncit pentru juruinta pe care a facut-o, dupa legea nazireatului.

6:22 Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

6:23 Vorbeste lui Aaron si fiilor lui si spune-le: Asa sa binecuvantati pe copiii lui Israel si sa le ziceti:

6:24 Domnul sa te binecuvanteze si sa te pazeasca!

6:25 Domnul sa faca sa lumineze fata Lui peste tine si sa Se indure de tine!

6:26 Domnul sa-Si inalte fata peste tine si sa-ti dea pacea!

6:27 Astfel sa puna Numele Meu peste copiii lui Israel, si Eu ii voi binecuvanta.