Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14]

Osea
Capitolul 10

10:1 Israel era o vie manoasa, care facea multe roade. Cu cat roadele sale erau mai multe, cu atat mai multe altare a zidit; cu cat ii propasea tara, cu atat infrumuseta stalpii idolesti.

10:2 Inima lor este impartita: de aceea vor fi pedepsiti. Domnul le va surpa altarele, le va nimici stalpii idolesti.

10:3 Si curand vor zice: N-avem un adevarat imparat, caci nu ne-am temut de Domnul; si imparatul pe care-l avem, ce ar putea face el pentru noi?

10:4 Ei rostesc vorbe desarte, juraminte mincinoase, cand incheie un legamant: de aceea, pedeapsa va incolti ca o buruiana otravitoare din brazdele campiei!

10:5 Locuitorii Samariei se vor uimi de viteii din Bet-Aven; poporul va jeli pe idol, si preotii lui vor tremura pentru el, pentru slava lui care va pieri din mijlocul lor.

10:6 Da, el insusi va fi dus in Asiria ca dar imparatului Iareb. Rusinea va cuprinde pe Efraim, si lui Israel ii va fi rusine de planurile sale.

10:7 S-a dus Samaria si imparatul ei ca o tapliga pe fata apelor.

10:8 Inaltimile din Bet-Aven, unde a pacatuit Israel, vor fi nimicite; spini si maracini vor creste pe altarele lor. Si vor zice muntilor: Acoperiti-ne!, si dealurilor: Cadeti peste noi!

10:9 Din zilele Ghibei ai pacatuit, Israele! Acolo au stat ei, ca razboiul facut impotriva celor rai sa nu-i apuce la Ghibeea.

10:10 Ii voi pedepsi cand voi vrea, si se vor strange popoare impotriva lor, cand ii voi pedepsi pentru indoita lor nelegiuire!

10:11 Efraim este o manzata invatata la jug, careia ii place sa treiere graul, si i-am crutat gatul sau cel frumos; dar acum voi injuga pe Efraim, Iuda va ara, si Iacov ii va grapa.

10:12 Semanati potrivit cu neprihanirea, si veti secera potrivit cu indurarea. Desteleniti-va un ogor nou! Este vremea sa cautati pe Domnul, ca sa vina si sa va ploua mantuire.

10:13 Ati arat raul, ati secerat nelegiuirea si ati mancat rodul minciunii. Caci te-ai increzut in carele tale de lupta, in numarul oamenilor tai viteji.

10:14 De aceea se va starni o zarva impotriva poporului tau si toate cetatuile tale vor fi nimicite, cum a nimicit in lupta Salman-Bet-Arbel, cand mama a fost zdrobita impreuna cu copiii ei.

10:15 Iata ce va va aduce Betel, din pricina rautatii voastre peste masura de mare. In revarsatul zorilor, se va ispravi cu imparatul lui Israel!