Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14]

Osea
Capitolul 11

11:1 Cand era tanar Israel, il iubeam si am chemat pe fiul Meu din Egipt.

11:2 Dar cu cat prorocii ii chemau, cu atat ei se departau: au adus jertfe Baalilor si tamaie chipurilor idolesti.

11:3 Si totusi Eu am invatat pe Efraim sa mearga si l-am ridicat in brate; dar n-au vazut ca Eu ii vindecam.

11:4 I-am tras cu legaturi omenesti, cu funii de dragoste, am fost pentru ei ca cel ce le ridica jugul de langa gura. M-am aplecat spre ei si le-am dat de mancare.

11:5 Nu se vor mai intoarce in tara Egiptului; dar asirianul va fi imparatul lor, pentru ca n-au voit sa se intoarca la Mine.

11:6 Sabia va navali peste cetatile lor, va nimici, va manca pe sprijinitorii lor, din pricina planurilor pe care le-au facut.

11:7 Poporul Meu este pornit sa se departeze de Mine; si daca sunt chemati inapoi la Cel Preainalt, niciunul din ei nu cauta sa se ridice.

11:8 Cum sa te dau, Efraime? Cum sa te predau, Israele? Cum sa-ti fac ca Admei? Cum sa te fac ca Teboimul? Mi se zbate inima in Mine si tot launtrul Mi se misca de mila!

11:9 Nu voi lucra dupa mania Mea aprinsa, nu voi mai nimici pe Efraim; caci Eu sunt Dumnezeu, nu un om. Eu sunt Sfantul in mijlocul tau si nu voi veni sa prapadesc.

11:10 Ei vor urma pe Domnul, ca pe un leu care va racni; caci El insusi va racni, si copiii vor alerga tremurand de la apus.

11:11 Vor alerga tremurand din Egipt, ca o pasare, si din tara Asiriei, ca o porumbita. Si-i voi face sa locuiasca in casele lor, zice Domnul.

11:12 Efraim Ma inconjoara cu minciuni, si casa lui Israel, cu inselatorii. Iuda este tot hoinar fata de Dumnezeu, fata de Cel sfant si credincios.