Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14]

Osea
Capitolul 13

13:1 Cand vorbea Efraim, raspandea groaza in Israel. Dar cum a pacatuit cu Baal, a murit.

13:2 Si acum ei pacatuiesc intruna, isi fac chipuri turnate din argintul lor, idoli nascociti de ei, lucrare facuta de mesteri. Acestora le vorbesc ei si, jertfind oameni, saruta vitei!

13:3 De aceea, vor fi ca norul de dimineata, ca roua care trece repede, ca pleava suflata de vant din arie, ca fumul care iese din horn.

13:4 Dar Eu sunt Domnul Dumnezeul tau din tara Egiptului incoace. Tu cunosti ca nu este alt Dumnezeu afara de Mine si nu este alt Mantuitor afara de Mine.

13:5 Eu te-am cunoscut in pustiu, intr-un pamant fara apa.

13:6 Dar cand au dat de pasune, s-au saturat, si, cand s-au saturat, inima li s-a umflat de mandrie; de aceea M-au uitat.

13:7 Eu M-am facut ca un leu pentru ei si-i pandesc ca un pardos pe drum.

13:8 Ma napustesc asupra lor ca o ursoaica lipsita de puii ei, le sfasii invelisul inimii; ii inghit indata ca un leu, si fiarele campului ii vor face bucati.

13:9 Pieirea ta, Israele, este ca ai fost impotriva Mea, impotriva Celui ce te putea ajuta.

13:10 Unde este imparatul tau, ca sa te scape in toate cetatile tale? Unde sunt judecatorii tai, despre care ziceai: Da-mi un imparat si domni?

13:11 Ti-am dat un imparat in mania Mea, si ti-l iau in urgia Mea!

13:12 Nelegiuirea lui Efraim este stransa, pacatul lui este pastrat.

13:13 Il vor apuca durerile nasterii; este un copil neintelept, caci nu poate sa nasca la vremea hotarata!

13:14 Ii voi rascumpara din mana Locuintei mortilor, ii voi izbavi de la moarte. Moarte, unde iti este ciuma? Locuinta a mortilor, unde iti este nimicirea? Cainta este ascunsa de privirile Mele!

13:15 Oricat de roditor ar fi Efraim in mijlocul fratilor sai, tot va veni vantul de rasarit, se va starni din pustiu un vant al Domnului, ii va usca izvoarele si-i va seca fantanile: va jefui vistieria de toate vasele ei de pret.

13:16 Samaria este pedepsita pentru ca s-a razvratit impotriva Dumnezeului ei. Vor cadea ucisi de sabie; pruncii lor vor fi zdrobiti si vor spinteca pantecele femeilor lor insarcinate.