Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14]

Osea
Capitolul 2

2:1 Ziceti fratilor vostri: Ami si surorilor voastre, Ruhama!

2:2 Plangeti-va, plangeti-va impotriva mamei voastre! Caci nu este nevasta Mea, si Eu nu sunt barbatul ei! Sa-si departeze curviile dinaintea ei si preacurviile de la tatele ei!

2:3 Altfel, o dezbrac in pielea goala, cum era in ziua nasterii ei, o fac ca un pustiu, ca un pamant uscat si o las sa moara de sete!

2:4 Nu voi avea mila de copiii ei, caci sunt copii din curvie.

2:5 Mama lor a curvit; cea care i-a nascut s-a necinstit; caci a zis: Voi alerga dupa ibovnicii mei care imi dau painea si apa mea, lana si inul meu, untdelemnul si bauturile mele!

2:6 De aceea iata, ii voi astupa drumul cu spini, i-l voi astupa cu un zid, ca sa nu-si mai afle cararile.

2:7 Va alerga dupa ibovnicii ei, dar nu-i va ajunge; ii va cauta, dar nu-i va gasi. Apoi va zice: Hai sa ma intorc iarasi la barbatul meu cel dintai, caci eram mai fericita atunci decat acum!

2:8 N-a cunoscut ca Eu ii dadeam graul, mustul si untdelemnul si au inchinat slujbei lui Baal argintul si aurul cel mult pe care i-l dadeam.

2:9 De aceea Imi voi lua iarasi inapoi graul la vremea lui si mustul la vremea lui si Imi voi ridica iarasi de la ea lana si inul pe care i le dadusem ca sa-i acopere goliciunea.

2:10 Si acum ii voi descoperi rusinea inaintea ibovnicilor ei, si niciunul n-o va scoate din mana Mea.

2:11 Voi face sa inceteze toata bucuria ei, sarbatorile ei, lunile ei cele noi, Sabatele ei si toate praznicele ei.

2:12 Ii voi pustii si viile si smochinii, despre care zicea: Aceasta este plata pe care mi-au dat-o ibovnicii mei! Le voi preface intr-o padure si le vor manca fiarele campului.

2:13 O voi pedepsi pentru zilele cand tamaia Baalilor, cand se gatea cu veriga de nas, cu salba ei si alerga dupa ibovnicii ei, uitand de Mine, zice Domnul.

2:14 De aceea iata, o voi ademeni si o voi duce in pustiu, si-i voi vorbi pe placul inimii ei.

2:15 Acolo ii voi da iarasi viile, si valea Acor i-o voi preface intr-o usa de nadejde si acolo va canta ca in vremea tineretii ei si ca in ziua cand s-a suit din tara Egiptului.

2:16 In ziua aceea, zice Domnul, Imi vei zice: Barbatul meu!, si nu-Mi vei mai zice: Stapanul meu!

2:17 Voi scoate din gura ei numele Baalilor, ca sa nu mai fie pomeniti pe nume.

2:18 In ziua aceea, voi incheia pentru ei un legamant cu fiarele campului, cu pasarile cerului si cu taratoarele pamantului, voi sfarama din tara arcul, sabia si orice unealta de razboi si-i voi face sa locuiasca in liniste.

2:19 Te voi logodi cu Mine pentru totdeauna; te voi logodi cu Mine prin neprihanire, judecata, mare bunatate si indurare;

2:20 te voi logodi cu Mine prin credinciosie si vei cunoaste pe Domnul!

2:21 In ziua aceea, voi asculta, zice Domnul, voi asculta cerurile, si ele vor asculta pamantul;

2:22 pamantul va asculta graul, mustul si untdelemnul, si acestea vor asculta pe Izreel.

2:23 Imi voi sadi pe Lo-Ruhama in tara si-i voi da indurare; voi zice lui Lo-Ami: Tu esti poporul Meu!, si el va raspunde: Dumnezeul meu!