Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14]

Osea
Capitolul 4

4:1 Ascultati cuvantul Domnului, copiii lui Israel! Caci Domnul are o judecata cu locuitorii tarii, pentru ca nu este adevar, nu este indurare, nu este cunostinta de Dumnezeu in tara.

4:2 Fiecare jura stramb si minte, ucide, fura si preacurveste; napastuieste si face omoruri dupa omoruri.

4:3 De aceea, tara se va jeli, toti cei ce o locuiesc vor tanji impreuna cu fiarele campului si pasarile cerului; chiar si pestii marii vor pieri.

4:4 Dar nimeni sa nu certe pe altul, nimeni sa nu mustre pe altul, caci poporul tau este ca cei ce se cearta cu preotii.

4:5 Te vei poticni ziua, prorocul se va poticni si el impreuna cu tine noaptea, si pe mama ta o voi nimici.

4:6 Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta. Fiindca ai lepadat cunostinta, si Eu te voi lepada si nu-Mi vei mai fi preot. Fiindca ai uitat Legea Dumnezeului tau, voi uita si Eu pe copiii tai!

4:7 Cu cat s-au inmultit, cu atat au pacatuit impotriva Mea. De aceea, le voi preface slava in ocara.

4:8 Ei se hranesc din jertfele pentru pacatele poporului Meu si sunt lacomi de nelegiuirile lui.

4:9 Dar si preotului i se va intampla ca si poporului; il voi pedepsi dupa umbletele lui si-i voi rasplati dupa faptele lui.

4:10 Vor manca, si tot nu se vor satura, vor curvi, si tot nu se vor inmulti, pentru ca au parasit pe Domnul si poruncile Lui.

4:11 Curvia, vinul si mustul iau mintile omului.

4:12 Poporul Meu isi intreaba lemnul lui, si toiagul lui ii proroceste; caci duhul curviei ii duce in ratacire si sunt necredinciosi Dumnezeului lor.

4:13 Aduc jertfe pe varful muntilor, ard tamaie pe dealuri, sub stejari, plopi si terebinti a caror umbra este placuta. De aceea, fetele voastre curvesc, si nurorile voastre sunt preacurve.

4:14 Nu pot pedepsi pe fetele voastre pentru ca sunt curve, nici pe nurorile voastre pentru ca sunt preacurve, caci ei insisi se duc la o parte cu niste curve si jertfesc impreuna cu desfranatele din temple. Poporul fara minte alearga spre pieire.

4:15 Daca tu curvesti, Israele, macar Iuda sa nu se faca vinovat. Nu va duceti macar la Ghilgal, nu va suiti la Bet-Aven si nu jurati zicand: Viu este Domnul!

4:16 Pentru ca Israel da din picioare ca o manzata neimblanzita; si sa-l mai pasca Domnul acum ca pe un miel in imasuri intinse!

4:17 Efraim s-a lipit de idoli: lasa-l in pace!

4:18 Abia au incetat sa bea si se dedau la curvie; carmuitorii lor sunt lacomi, da, sunt lacomi dupa rusine!

4:19 Vantul ii va strange cu aripile lui si vor fi dati de rusine cu altarele lor!