Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14]

Osea
Capitolul 9

9:1 Nu te bucura, Israele, nu te inveseli ca popoarele, pentru ca ai curvit parasind pe Domnul, pentru ca ai iubit o plata necurata in toate ariile cu grau!

9:2 Aria si teascul nu-i vor hrani, si mustul le va lipsi.

9:3 Nu vor ramane in tara Domnului; ci Efraim se va intoarce in Egipt si vor manca in Asiria mancaruri necurate.

9:4 Nu vor aduce Domnului vin ca jertfa de bautura: caci nu-I vor fi placute. Painea lor le va fi ca o paine de jale; toti cei ce vor manca din ea se vor face necurati; caci painea lor va fi numai pentru ei, nu va intra in Casa Domnului!

9:5 Ce veti face in zilele de praznic, la sarbatorile Domnului?

9:6 Caci iata ca ei pleaca din pricina pustiirii; Egiptul ii va aduna, Moful le va da morminte; ce au mai scump, argintul lor, va fi prada maracinilor si vor creste spini in corturile lor.

9:7 Vin zilele pedepsei, vin zilele rasplatirii: Israel va vedea singur daca prorocul este nebun sau daca omul insuflat aiureaza. Si aceasta din pricina marimii nelegiuirilor si razvratirilor tale.

9:8 Efraim sta la panda impotriva Dumnezeului meu, prorocului i se intind laturi de pasari pe toate caile lui, il vrajmasesc in Casa Dumnezeului sau.

9:9 S-au afundat in stricaciune, ca in zilele Ghibei; Domnul Isi va aduce aminte de nelegiuirea lor, le va pedepsi pacatele.

9:10 Am gasit pe Israel ca pe niste struguri in pustiu, am vazut pe parintii vostri ca pe cele dintai roade ale unui smochin in primavara; dar ei s-au dus la Baal-Peor, s-au pus in slujba idolului scarbos si au ajuns uraciosi ca si acela pe care il iubeau.

9:11 Slava lui Efraim va zbura ca o pasare: nu mai este nicio nastere, nicio insarcinare si nicio zamislire!

9:12 Chiar daca isi vor creste copiii, ii voi lipsi de ei inainte ca sa ajunga oameni mari; si vai de ei, cand Imi voi intoarce privirile de la ei!

9:13 Efraim, dupa cum vad, isi da copiii la prada; si Efraim isi va duce singur copiii la cel ce-i va ucide!

9:14 Da-le, Doamne!... Ce sa le dai?... Da-le un pantece care sa nasca inainte de vreme si tate seci!...

9:15 Toata rautatea lor este la Ghilgal; acolo M-am scarbit de ei. Din pricina rautatii faptelor lor ii voi izgoni din Casa Mea. Nu-i mai pot iubi, toate capeteniile lor sunt niste indaratnici.

9:16 Efraim este lovit, radacina i s-a uscat; nu mai dau rod; si chiar daca au copii, le voi omori rodul iubit de ei.

9:17 Dumnezeul meu ii va lepada, pentru ca nu L-au ascultat: de aceea vor rataci printre neamuri.