Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4]

Rut
Capitolul 3

3:1 Soacra sa, Naomi, i-a zis: Fiica mea, as vrea sa-ti dau un loc de odihna, ca sa fii fericita.

3:2 Si acum Boaz, cu ale carui slujnice ai fost, nu este el ruda cu noi? Iata, el are sa vanture la noapte orzul in arie.

3:3 Spala-te si unge-te, apoi imbraca-te cu hainele tale si coboara-te la arie. Sa nu te faci cunoscuta lui, pana va ispravi de mancat si de baut.

3:4 Si cand se va duce sa se culce, insemneaza-ti locul unde se culca. Apoi du-te, descopera-i picioarele si culca-te. Si el insusi iti va spune ce sa faci.

3:5 Ea i-a raspuns: Voi face tot ce ai spus.

3:6 Rut s-a coborat la arie si a facut tot ce poruncise soacra sa.

3:7 Boaz a mancat si a baut, si inima-i era vesela. S-a dus si s-a culcat la marginea unui stog. Rut a venit atunci incet de tot, i-a descoperit picioarele si s-a culcat.

3:8 La miezul noptii, omul s-a speriat; s-a plecat si iata ca o femeie era culcata la picioarele lui.

3:9 El a zis: Cine esti tu? Ea a raspuns: Eu sunt Rut, slujnica ta; intinde-ti poala hainei peste slujnica ta, caci ai drept de rascumparare.

3:10 Si el a zis: Fii binecuvantata de Domnul, fiica! Aceasta fapta de pe urma marturiseste si mai mult pentru tine decat cea dintai, ca n-ai umblat dupa tineri, saraci sau bogati.

3:11 Acum, fiica, nu te teme, iti voi face tot ce vei zice, caci toata cetatea stie ca esti o femeie cinstita.

3:12 Este adevarat ca am drept de rascumparare, dar este o alta ruda mai aproape decat mine.

3:13 Ramai in noaptea aceasta aici. Si maine, daca vrea sa te rascumpere, bine, sa te rascumpere; dar daca nu-i place sa te rascumpere, te voi rascumpara eu, viu este Domnul! Culca-te aici pana dimineata.

3:14 Ea a ramas culcata la picioarele lui pana dimineata si s-a sculat mai inainte de a se putea cunoaste unul pe altul. Boaz a zis: Sa nu stie nimeni ca a intrat o femeie in arie!

3:15 Si a adaugat: Adu mantaua de pe tine si tine-o. Ea a tinut-o, si el a masurat sase masuri de orz si le-a pus pe ea. Apoi a intrat in cetate.

3:16 Rut s-a intors la soacra sa, si Naomi a zis: Tu esti, fiica mea? Rut i-a istorisit tot ce-i facuse omul acela.

3:17 Ea a zis: Mi-a dat aceste sase masuri de orz, zicand: Sa nu te intorci cu mainile goale la soacra ta.

3:18 Si Naomi a zis: Fii linistita, fiica mea, pana vei sti cum se va ispravi lucrul acesta, caci omul acesta nu va avea odihna pana nu va sfarsi lucrul chiar astazi.