Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3]

Tefania
Capitolul 1

1:1 Cuvantul Domnului care a fost spus lui Tefania, fiul lui Cusi, fiul lui Ghedalia, fiul lui Amaria, fiul lui Ezechia, pe vremea lui Iosia, fiul lui Amon, imparatul lui Iuda:

1:2 Voi nimici totul de pe fata pamantului, zice Domnul.

1:3 Voi nimici oamenii si vitele, pasarile cerului si pestii marii, pietrele de poticnire si pe cei rai impreuna cu ele; voi nimici cu desavarsire pe oameni de pe fata pamantului, zice Domnul.

1:4 Imi voi intinde mana impotriva lui Iuda si impotriva tuturor locuitorilor Ierusalimului; voi nimici cu desavarsire din locul acesta ramasitele lui Baal, numele slujitorilor sai si preotii impreuna cu ei,

1:5 pe cei ce se inchina pe acoperisuri inaintea ostirii cerurilor, pe cei ce se inchina jurand pe Domnul, dar care jura si pe imparatul lor, Malcam,

1:6 pe cei ce s-au abatut de la Domnul si pe cei ce nu cauta pe Domnul, nici nu intreaba de El.

1:7 Tacere inaintea Domnului Dumnezeu! Caci ziua Domnului este aproape, caci Domnul a pregatit jertfa, Si-a sfintit oaspetii.

1:8 In ziua jertfei Domnului voi pedepsi pe voievozii si fiii imparatului, si pe toti cei ce poarta haine straine.

1:9 In ziua aceea voi pedepsi si pe toti cei ce sar peste prag, pe cei ce umplu de silnicie si de inselaciune casa stapanului lor.

1:10 In ziua aceea, zice Domnul, se vor auzi strigate de jale la poarta pestilor, urlete in cealalta mahala a cetatii si un mare prapad pe dealuri.

1:11 Vaitati-va, locuitori din Mactes. Caci toti cei ce fac negot sunt nimiciti, toti cei incarcati cu argint sunt nimiciti cu desavarsire.

1:12 In vremea aceea voi scormoni Ierusalimul cu felinare si voi pedepsi pe toti oamenii care se bizuie pe drojdiile lor si zic in inima lor: Domnul nu va face nici bine, nici rau!

1:13 Averile lor vor fi de jaf, si casele lor vor fi pustiite; vor zidi case, si nu le vor locui, vor sadi vii, si nu vor bea vin din ele.

1:14 Ziua cea mare a Domnului este aproape, este aproape si vine in graba mare! Da, este aproape ziua cea amarnica a Domnului, si viteazul tipa cu amar.

1:15 Ziua aceea este o zi de manie, o zi de necaz si de groaza, o zi de pustiire si nimicire, o zi de intuneric si negura, o zi de nori si de intunecime,

1:16 o zi in care va rasuna trambita si strigatele de razboi impotriva cetatilor intarite si turnurilor inalte.

1:17 Atunci voi pune pe oameni la stramtorare, si vor bajbai ca niste orbi, pentru ca au pacatuit impotriva Domnului; de aceea le voi varsa sangele ca praful, si carnea, ca gunoiul!

1:18 Nici argintul, nici aurul lor nu vor putea sa-i izbaveasca, in ziua maniei Domnului; ci toata tara va fi mistuita de focul geloziei Lui, caci va nimici deodata pe toti locuitorii tarii.