Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3]

Tefania
Capitolul 2

2:1 Veniti-va in fire si cercetati-va, neam fara rusine,

2:2 pana nu se implineste hotararea - ca pleava trece vremea - pana nu vine peste voi mania aprinsa a Domnului, pana nu vine peste voi ziua maniei Domnului!

2:3 Cautati pe Domnul, toti cei smeriti din tara, care impliniti poruncile Lui! Cautati dreptatea, cautati smerenia! Poate ca veti fi crutati in ziua maniei Domnului.

2:4 Caci Gaza va fi parasita, Ascalonul va fi pustiit, poporul din Asdod va fi izgonit ziua in amiaza mare, si Ecronul va fi smuls din radacini.

2:5 Vai de locuitorii de pe malurile marii, vai de neamul cheretitilor! Asa a vorbit Domnul impotriva ta, Canaane, tara filistenilor: Te voi nimici, si nu vei mai avea locuitori!

2:6 Malurile marii vor ajunge izlazuri de pasunat, locuinte pentru pastori si tarle de oi.

2:7 Malurile acestea vor fi pentru ramasitele casei lui Iuda; acolo vor paste; se vor odihni seara in casele Ascalonului; caci Domnul Dumnezeul lor nu-i va uita si va aduce inapoi pe prinsii lor de razboi.

2:8 Am auzit ocarile Moabului si batjocurile copiilor lui Amon, cand defaimau pe poporul Meu si se ridicau cu trufie impotriva hotarelor lor.

2:9 De aceea, pe viata Mea, zice Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel, ca Moabul va fi ca Sodoma, si copiii lui Amon, ca Gomora: un loc acoperit cu maracini, o groapa de sare, un pustiu vesnic; ramasita poporului Meu ii va jefui, ramasita neamului Meu ii va stapani.

2:10 Lucrul acesta li se va intampla pentru mandria lor, pentru ca au batjocorit si au fost semeti cu poporul Domnului ostirilor.

2:11 Domnul va fi grozav impotriva lor, caci va nimici pe toti dumnezeii pamantului; si fiecare se va inchina inaintea Lui in tara lui, in toate ostroavele neamurilor.

2:12 Chiar si voi, etiopienilor, veti fi strapunsi cu sabia Mea.

2:13 El Isi va intinde mana si spre miazanoapte, va nimici Asiria si va preface Ninive intr-o pustietate, intr-un pamant fara apa ca pustiul.

2:14 In mijlocul cetatii se vor culca turme de vite de tot felul; pelicanul si ariciul vor ramane noaptea pe acoperisurile stalpilor ei. La ferestre se vor auzi tipetele lor, pustiirea va fi in prag, caci captuseala de cedru va fi scoasa.

2:15 Iata, dar, cetatea aceea vesela, care statea plina de incredere si zicea in inima ei: Eu si niciuna afara de mine! Vai! cum s-a prefacut in pustiu si in culcus de fiare! Toti cei ce trec pe langa ea fluiera si arata cu mana!