Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3]

Tefania
Capitolul 3

3:1 Vai de cetatea indaratnica si spurcata, vai de cetatea plina de asuprire!

3:2 Ea n-asculta de niciun glas, nu tine seama de mustrare, nu se increde in Domnul, nu se apropie de Dumnezeul sau.

3:3 Capeteniile ei in mijlocul ei sunt niste lei care racnesc; judecatorii ei sunt niste lupi de seara care nu mai lasa niciun os pana dimineata.

3:4 Prorocii ei sunt usuratici si inselatori; preotii ei pangaresc lucrurile sfinte, calca Legea.

3:5 Domnul este fara prihana in mijlocul ei. El nu face nicio nelegiuire; in fiecare dimineata, El Isi scoate la lumina judecatile, fara sa inceteze vreodata; dar cine este nelegiuit nu stie de rusine!

3:6 Am nimicit neamuri, le-am daramat turnurile, le-am pustiit ulitele, si nu mai trece nimeni pe ele! Cetatile lor sunt pustiite, nu mai au niciun om in ele si nimeni nu mai locuieste in ele!

3:7 Ziceam: Daca ai voi macar sa te temi de Mine si sa tii seama de mustrare! Nu ti-ar fi nimicita locuinta si n-ar veni peste tine toate pedepsele cu care te-am amenintat. Dar ei s-au grabit sa-si strice toate faptele.

3:8 De aceea asteptati numai, zice Domnul, pana in ziua cand Ma voi scula la prada: caci am hotarat sa strang neamurile, sa adun imparatiile, ca sa-Mi vars urgia peste ele, toata aprinderea maniei Mele; caci toata tara va fi mistuita de focul geloziei Mele.

3:9 Atunci voi da popoarelor buze curate, ca toti sa cheme Numele Domnului, ca sa-I slujeasca intr-un gand.

3:10 Dincolo de raurile Etiopiei, Imi vor aduce daruri de mancare inchinatorii Mei, obstea Mea cea risipita.

3:11 In ziua aceea, nu vei mai avea nevoie sa rosesti de toate faptele tale prin care ai pacatuit impotriva Mea; caci atunci voi scoate din mijlocul tau pe cei trufasi, si nu te vei mai ingamfa pe muntele Meu cel sfant!

3:12 Voi lasa in mijlocul tau un popor smerit si mic, care se va increde in Numele Domnului.

3:13 Ramasitele lui Israel nu vor mai savarsi nelegiuire, nu vor mai spune minciuni si nici in gura lor nu se va mai gasi o limba inselatoare. Ci vor paste si se vor odihni, si nimeni nu-i va tulbura.

3:14 Striga de bucurie, fiica Sionului! Striga de veselie, Israele! Bucura-te si salta de veselie din toata inima ta, fiica Ierusalimului!

3:15 Domnul a abatut de la tine pedepsele tale, a indepartat pe vrajmasul tau; Domnul, Imparatul lui Israel, este in mijlocul tau; nu trebuie sa te mai temi de nicio nenorocire!

3:16 In ziua aceea se va zice Ierusalimului: Nu te teme de nimic! Sioane, sa nu-ti slabeasca mainile!

3:17 Domnul Dumnezeul tau este in mijlocul tau, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tacea in dragostea Lui si nu va mai putea de veselie pentru tine.

3:18 Voi strange pe cei intristati, care sunt departe de adunarea sfanta, pe cei iesiti din sanul tau, asupra carora acum apasa ocara.

3:19 Iata, in vremea aceea, voi lucra impotriva tuturor asupritorilor tai; voi izbavi pe cei schiopi si voi strange pe cei ce au fost izgoniti, si ii voi face o pricina de lauda si de slava in toate tarile unde sunt de ocara acum.

3:20 In vremea aceea, va voi aduce inapoi; in vremea aceea, va voi strange; caci va voi face o pricina de slava si de lauda intre toate popoarele pamantului, cand voi aduce inapoi pe prinsii vostri de razboi sub ochii vostri, zice Domnul.