Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3]

Tit
Capitolul 1

1:1 Pavel, rob al lui Dumnezeu si apostol al lui Isus Hristos, potrivit cu credinta alesilor lui Dumnezeu si cunostinta adevarului care este potrivit cu evlavia,

1:2 in nadejdea vietii vesnice, fagaduite mai inainte de vesnicii de Dumnezeu, care nu poate sa minta,

1:3 ci Si-a descoperit Cuvantul la vremea Lui, prin propovaduirea care mi-a fost incredintata, dupa porunca lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru; -

1:4 catre Tit, adevaratul meu copil in credinta noastra a amandurora: Har si pace de la Dumnezeu Tatal si de la Isus Hristos, Mantuitorul nostru!

1:5 Te-am lasat in Creta ca sa pui in randuiala ce mai ramane de randuit si sa asezi prezbiteri in fiecare cetate, dupa cum ti-am poruncit:

1:6 daca este cineva fara prihana, barbat al unei singure neveste, avand copii credinciosi, care sa nu fie invinuiti de destrabalare sau neascultare.

1:7 Caci episcopul, ca econom al lui Dumnezeu, trebuie sa fie fara prihana; nu incapatanat, nici manios, nici dedat la vin, nici bataus, nici lacom de castig marsav;

1:8 ci sa fie primitor de oaspeti, iubitor de bine, cumpatat, drept, sfant, infranat;

1:9 sa se tina de Cuvantul adevarat, care este potrivit cu invatatura, pentru ca sa fie in stare sa sfatuiasca in invatatura sanatoasa si sa infrunte pe potrivnici.

1:10 In adevar, mai ales printre cei taiati imprejur, sunt multi nesupusi, flecari si amagitori,

1:11 carora trebuie sa li se astupe gura. Ei buimacesc familii intregi, invatand pe oameni, pentru un castig urat, lucruri pe care nu trebuie sa le invete.

1:12 Unul dintre ei, chiar proroc al lor, a zis: Cretanii sunt totdeauna niste mincinosi, niste fiare rele, niste pantece lenese.

1:13 Marturia aceasta este adevarata. De aceea mustra-i aspru, ca sa fie sanatosi in credinta

1:14 si sa nu se tina de basme evreiesti si de porunci date de oameni care se intorc de la adevar.

1:15 Totul este curat pentru cei curati; dar pentru cei necurati si necredinciosi, nimic nu este curat: pana si mintea si cugetul le sunt spurcate.

1:16 Ei se lauda ca cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele Il tagaduiesc, caci sunt o scarba: nesupusi si netrebnici pentru orice fapta buna.