Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14]

Zaharia
Capitolul 1

1:1 In luna a opta, in anul al doilea al lui Darius, cuvantul Domnului a vorbit prorocului Zaharia, fiul lui Berechia, fiul lui Ido, astfel:

1:2 Domnul S-a maniat foarte tare pe parintii vostri.

1:3 Spune-le, dar: Asa vorbeste Domnul ostirilor: Intoarceti-va la Mine, zice Domnul ostirilor, si Ma voi intoarce si Eu la voi, zice Domnul ostirilor.

1:4 Nu fiti ca parintii vostri, carora le vorbeau prorocii de mai inainte, zicand: Asa vorbeste Domnul ostirilor: Intoarceti-va de la caile voastre cele rele, de la faptele voastre cele rele!, dar n-au ascultat si n-au luat aminte la Mine, zice Domnul.

1:5 Unde sunt acum parintii vostri? Si puteau prorocii sa traiasca vesnic?

1:6 Totusi cuvintele Mele si poruncile pe care le dadusem slujitorilor Mei prorocii ca sa le vesteasca n-au atins ele pe parintii vostri? Si atunci ei s-au intors si au zis: Domnul ostirilor ne-a facut cum hotarase sa ne faca, dupa caile si faptele noastre!

1:7 In a douazeci si patra zi a lunii a unsprezecea, care este luna Sebat, in anul al doilea al lui Darius, cuvantul Domnului a vorbit prorocului Zaharia, fiul lui Berechia, fiul lui Ido, astfel:

1:8 M-am uitat noaptea, si iata ca un om era calare pe un cal rosu si statea intre mirti intr-un umbrar; in urma lui erau niste cai rosii, murgi si albi.

1:9 Am intrebat: Ce inseamna caii acestia, domnul meu? Si ingerul care vorbea cu mine mi-a zis: - Iti voi arata ce inseamna caii acestia!

1:10 Omul care statea intre mirti a luat cuvantul si a zis: Acestia sunt aceia pe care i-a trimis Domnul sa cutreiere pamantul!

1:11 Si ei au vorbit Ingerului Domnului care statea intre mirti si au zis: Am cutreierat pamantul, si iata ca tot pamantul este in pace si linistit!

1:12 Atunci Ingerul Domnului a luat cuvantul si a zis: Doamne al ostirilor, pana cand nu vei avea mila de Ierusalim si de cetatile lui Iuda, pe care Te-ai maniat in acesti saptezeci de ani?

1:13 Domnul a raspuns cu vorbe bune, cu vorbe de mangaiere ingerului care vorbea cu mine.

1:14 Si ingerul care vorbea cu mine mi-a zis: Striga si zi: Asa vorbeste Domnul ostirilor: Sunt plin de o mare gelozie pentru Ierusalim si pentru Sion

1:15 si sunt plin de o mare manie impotriva neamurilor ingamfate; caci Ma maniasem numai putin, dar ele au ajutat spre nenorocire.

1:16 De aceea asa vorbeste Domnul: Ma intorc cu indurarea catre Ierusalim; Casa Mea va fi zidita iarasi in el, si funia de masurat se va intinde asupra Ierusalimului.

1:17 Striga din nou si zi: Asa vorbeste Domnul ostirilor: Cetatile Mele vor avea iarasi belsug de bunatati, Domnul va mangaia iarasi Sionul, va alege iarasi Ierusalimul.

1:18 Am ridicat ochii si m-am uitat, si iata ca erau patru coarne!

1:19 Am intrebat ingerul care vorbea cu mine: Ce inseamna coarnele acestea? Si el mi-a zis: Acestea sunt coarnele care au risipit pe Iuda, pe Israel si Ierusalimul.

1:20 Domnul mi-a aratat patru fierari.

1:21 Eu am intrebat: Ce vor sa faca acestia? Si el a zis: Acestia vin sa sperie coarnele care au risipit pe Iuda, de n-a mai putut ridica nimeni capul; fierarii acestia au venit sa sperie si sa taie coarnele neamurilor care au ridicat cornul impotriva tarii lui Iuda ca sa-i risipeasca locuitorii.