Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14]

Zaharia
Capitolul 10

10:1 Cereti de la Domnul ploaie, ploaie de primavara! Domnul scoate fulgerele si va trimite o ploaie imbelsugata pentru toata verdeata de pe camp.

10:2 Caci terafimii vorbesc nimicuri, ghicitorii prorocesc minciuni, visele mint si mangaie cu desertaciuni. De aceea, ei ratacesc ca o turma, sunt nenorociti, pentru ca n-au pastor.

10:3 Mania Mea s-a aprins impotriva pastorilor si voi pedepsi pe tapi. Caci Domnul ostirilor Isi cerceteaza turma, casa lui Iuda, si o va face ca pe calul Sau de slava in lupta.

10:4 Din el va iesi Piatra din capul unghiului, din el va iesi tarusul, din el va iesi arcul de razboi; din el vor iesi toate capeteniile laolalta.

10:5 Ei vor fi ca niste viteji care calca in picioare noroiul de pe ulite; in lupta, se vor lupta, pentru ca Domnul va fi cu ei; iar calaretii vor fi acoperiti de rusine.

10:6 Voi intari casa lui Iuda si voi izbavi casa lui Iosif; ii voi aduce inapoi, caci Mi-este mila de ei, si vor fi ca si cand niciodata nu i-as fi lepadat; caci Eu sunt Domnul Dumnezeul lor, si-i voi asculta.

10:7 Efraim va fi ca un viteaz; inima lor se va bucura ca de vin; fiii lor vor vedea lucrul acesta si se vor inveseli, inima lor se va bucura in Domnul.

10:8 Le voi fluiera si-i voi aduna, caci i-am rascumparat, si se vor inmulti cum se inmulteau odinioara.

10:9 Ii voi risipi printre popoare, si isi vor aduce aminte de Mine in tari departate; vor trai impreuna cu copiii lor si se vor intoarce.

10:10 Ii voi aduce inapoi din tara Egiptului si-i voi aduna din Asiria; ii voi aduce in tara Galaadului si in Liban, si nu le va ajunge locul.

10:11 Israel va trece prin stramtorile marii, va lovi valurile marii, si toate adancimile raului Nil se vor usca; mandria Asiriei va fi franta, si toiagul de carmuire al Egiptului va pieri.

10:12 Ii voi intari in Domnul, si vor umbla in Numele Lui, zice Domnul!