Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14]

Zaharia
Capitolul 11

11:1 Deschide-ti portile, Libanule, ca sa-ti manance focul cedrii!

11:2 Vaita-te, chiparosule, caci cedrul a cazut, si cei falnici sunt nimiciti! Vaitati-va, stejari din Basan, caci padurea cea nepatrunsa a fost data jos!

11:3 Pastorii scot strigate de jale, pentru ca li s-a nimicit fala; puii de lei mugesc, caci desisul Iordanului este nimicit.

11:4 Asa vorbeste Domnul Dumnezeul meu: Paste oile de taiat!

11:5 Caci cei ce le cumpara le taie si nu se simt vinovati. Si cel ce le vinde zice: Binecuvantat sa fie Domnul, caci ma imbogatesc! Si pastorii lor nu le cruta.

11:6 Caci nu mai am mila de locuitorii tarii - zice Domnul - Ci, iata, dau pe oameni, pe unii in mainile altora si in mainile imparatului lor; ei vor pustii tara, si n-o voi izbavi din mainile lor.

11:7 Atunci m-am apucat sa pasc oile de taiat, in adevar cele mai ticaloase din turma. Am luat doua toiege: pe unul l-am numit Indurare, iar pe celalalt l-am numit Legamant. Si am pascut oile.

11:8 Am nimicit cu desavarsire pe cei trei pastori intr-o luna: sufletul meu nu-i mai rabda si se scarbise si sufletul lor de mine.

11:9 Si am zis: Nu va mai pot paste! Cea care are sa moara sa moara, cea care are sa piara sa piara, si cele ce mai raman sa se manance unele pe altele!

11:10 Mi-am luat toiagul Indurare si l-am rupt, ca sa rup legamantul meu pe care-l incheiasem cu toate popoarele.

11:11 Si cand s-a rupt, in ziua aceea, nenorocitele acelea de oi care au luat seama la mine au cunoscut astfel ca acesta era cuvantul Domnului.

11:12 Eu le-am zis: Daca gasiti cu cale, dati-mi plata; daca nu, nu mi-o dati! Si mi-au cantarit ca plata, treizeci de arginti.

11:13 Dar Domnul mi-a zis: Arunca olarului pretul acesta scump cu care m-au pretuit! Si am luat cei treizeci de arginti si i-am aruncat in Casa Domnului pentru olar.

11:14 Apoi mi-am rupt al doilea toiag Legamant, ca sa rup fratia dintre Iuda si Israel.

11:15 Domnul mi-a zis: Ia si uneltele unui pastor nebun!

11:16 Caci iata ca voi ridica in tara un pastor caruia nu-i va pasa de oile care pier; nu se va duce sa caute pe cele mai tinere, nu va vindeca pe cele ranite, nu va ingriji de cele sanatoase; ci va manca din carnea celor mai grase si nu le va mai lasa decat copitele!

11:17 Vai de pastorul de nimic care isi paraseste oile! Sa cada sabia pe bratul lui si pe ochiul lui cel drept! Sa i se usuce bratul de tot si sa i se stinga ochiul drept!