Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14]

Zaharia
Capitolul 12

12:1 Prorocia, cuvantul Domnului despre Israel. Asa vorbeste Domnul care a intins cerurile si a intemeiat pamantul, si a intocmit duhul omului din el:

12:2 Iata, voi preface Ierusalimul intr-un potir de ametire pentru toate popoarele dimprejur si chiar pentru Iuda, la impresurarea Ierusalimului.

12:3 In ziua aceea, voi face din Ierusalim o piatra grea pentru toate popoarele. Toti cei ce o vor ridica, vor fi vatamati, si toate neamurile pamantului se vor strange impotriva lui.

12:4 In ziua aceea, zice Domnul, voi lovi cu ameteala pe toti caii si cu turbare pe cei ce vor calari pe ei; dar voi avea ochii deschisi asupra casei lui Iuda si voi orbi toti caii popoarelor.

12:5 Capeteniile lui Iuda vor zice in inima lor: Locuitorii Ierusalimului sunt taria noastra, prin Domnul ostirilor, Dumnezeul lor.

12:6 In ziua aceea, voi face pe capeteniile lui Iuda ca o vatra de foc sub lemn, ca o faclie aprinsa sub snopi; vor mistui in dreapta si in stanga pe toate popoarele de jur imprejur, iar Ierusalimul va fi locuit iarasi la locul lui cel vechi.

12:7 Domnul va mantui mai intai corturile lui Iuda, pentru ca slava casei lui David si fala locuitorilor Ierusalimului sa nu se inalte peste Iuda.

12:8 In ziua aceea, Domnul va ocroti pe locuitorii Ierusalimului, asa ca cel mai slab dintre ei va fi in ziua aceea ca David; si casa lui David va fi ca Dumnezeu, ca Ingerul Domnului inaintea lor.

12:9 In ziua aceea, voi cauta sa nimicesc toate neamurile care vor veni impotriva Ierusalimului.

12:10 Atunci voi turna peste casa lui David si peste locuitorii Ierusalimului un duh de indurare si de rugaciune, si isi vor intoarce privirile spre Mine, pe care L-au strapuns. Il vor plange cum plange cineva pe singurul lui fiu, si-L vor plange amarnic cum plange cineva pe un intai nascut.

12:11 In ziua aceea, va fi jale mare in Ierusalim, ca jalea din Hadadrimon, in valea Meghidonului.

12:12 Tara se va jeli, fiecare familie deosebit: familia casei lui David deosebit, si femeile ei, deosebit; familia casei lui Natan, deosebit, si femeile ei, deosebit;

12:13 familia casei lui Levi, deosebit, si femeile ei, deosebit; familia lui Simei, deosebit, si femeile ei, deosebit;

12:14 toate celelalte familii, fiecare familie, deosebit, si femeile ei, deosebit.