Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14]

Zaharia
Capitolul 13

13:1 In ziua aceea, se va deschide casei lui David si locuitorilor Ierusalimului un izvor pentru pacat si necuratie.

13:2 In ziua aceea - zice Domnul ostirilor - voi starpi din tara numele idolilor, ca nimeni sa nu-si mai aduca aminte de ei; voi scoate, de asemenea, din tara pe prorocii mincinosi si duhul necurat.

13:3 Si daca va mai proroci cineva, atunci tatal sau si mama sa, insisi parintii lui, ii vor zice: Tu nu vei trai, caci ai spus minciuni in Numele Domnului; si tatal sau si mama sa, cei care l-au nascut, il vor strapunge, cand va proroci.

13:4 In ziua aceea, prorocii se vor rusina fiecare de vedeniile lor, cand vor proroci, si nu se vor mai imbraca intr-o manta de par ca sa minta pe oameni.

13:5 Ci fiecare din ei va zice: Eu nu sunt proroc, ci sunt plugar, caci am fost cumparat din tineretea mea!

13:6 Si daca-l va intreba cineva: De unde vin aceste rani pe care le ai la maini?, el va raspunde: In casa celor ce ma iubeau le-am primit.

13:7 Scoala-te, sabie, asupra pastorului Meu si asupra omului care Imi este tovaras! - zice Domnul ostirilor. Loveste pe pastor, si se vor risipi oile! Si Imi voi intoarce mana spre cei mici.

13:8 In toata tara, zice Domnul, doua treimi vor fi nimicite, vor pieri, iar cealalta treime va ramane.

13:9 Dar treimea aceasta din urma o voi pune in foc si o voi curata cum se curata argintul, o voi lamuri cum se lamureste aurul. Ei vor chema Numele Meu, si ii voi asculta; Eu voi zice: Acesta este poporul Meu! Si ei vor zice: Domnul este Dumnezeul meu!