Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14]

Zaharia
Capitolul 6

6:1 Am ridicat din nou ochii si m-am uitat, si iata ca patru care ieseau dintre doi munti; si muntii erau de arama.

6:2 La carul dintai erau niste cai rosii, la al doilea car, cai negri,

6:3 la al treilea car, cai albi, si la al patrulea car, cai baltati si rosii.

6:4 Am luat cuvantul si am zis ingerului care vorbea cu mine: Ce inseamna acestia, domnul meu?

6:5 Ingerul mi-a raspuns: Acestia sunt cele patru vanturi ale cerurilor care ies din locul in care stateau inaintea Domnului intregului pamant.

6:6 Caii cei negri, inhamati la unul din care, s-au indreptat spre tara de la miazanoapte, si cei albi au mers dupa ei; cei baltati s-au indreptat spre tara de miazazi.

6:7 Cei rosii au iesit si ei si au cerut sa mearga sa cutreiere pamantul. Ingerul le-a zis: Duceti-va de cutreierati pamantul! Si au cutreierat pamantul.

6:8 El m-a chemat si mi-a zis: Iata ca cei ce se indreapta spre tara de miazanoapte fac sa se mai potoleasca mania Mea in tara de la miazanoapte.

6:9 Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

6:10 Sa primesti daruri de la prinsii de razboi din Babilon: Heldai, Tobia, si Iedaia - si anume sa te duci tu insuti in ziua aceea in casa lui Iosia, fiul lui Tefania, unde s-au dus ei cand au venit din Babilon.

6:11 Sa iei de la ei argint si aur si sa faci din el o cununa, si s-o pui pe capul lui Iosua, fiul lui Iotadac, marele preot.

6:12 Si sa-i spui: Asa vorbeste Domnul ostirilor: Iata ca un om, al carui nume este Odrasla, va odrasli din locul Lui si va zidi Templul Domnului.

6:13 Da, El va zidi Templul Domnului, va purta podoaba imparateasca, va sedea si va stapani pe scaunul Lui de domnie, va fi preot pe scaunul Lui de domnie, si o desavarsita unire va domni intre ei amandoi.

6:14 Cununa va fi pentru Helem, Tobia si Iedaia, si pentru Hen, fiul lui Tefania, ca o aducere aminte in Templul Domnului.

6:15 Cei ce sunt departe vor veni si vor lucra la Templul Domnului; si veti sti astfel ca Domnul ostirilor M-a trimis la voi. Lucrul acesta se va intampla daca veti asculta glasul Domnului Dumnezeului vostru.