Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14]

Zaharia
Capitolul 7

7:1 In anul al patrulea al imparatului Darius, cuvantul Domnului a vorbit lui Zaharia, in ziua a patra a lunii a noua, care este luna Chisleu.

7:2 Cei din Betel trimisesera pe Sareter si pe Reghem-Melec cu oamenii sai sa se roage Domnului

7:3 si sa intrebe pe preotii din Casa Domnului ostirilor si pe proroci: Trebuie sa plang si in luna a cincea si sa ma infranez, cum am facut atatia ani?

7:4 Atunci cuvantul Domnului ostirilor mi-a vorbit astfel:

7:5 Spune la tot poporul tarii si preotilor: Cand ati postit si ati plans in luna a cincea si a saptea, in acesti saptezeci de ani, oare pentru Mine ati postit voi?

7:6 Si cand mancati si beti, nu sunteti voi cei ce mancati si beti?

7:7 Nu cunoasteti cuvintele pe care le-a vestit Domnul prin prorocii de mai inainte, cand Ierusalimul era inca locuit si linistit impreuna cu cetatile lui dimprejur si cand si partea de miazazi si campia erau locuite?

7:8 Cuvantul Domnului a vorbit lui Zaharia astfel:

7:9 Asa a vorbit Domnul ostirilor: Faceti cu adevarat dreptate si purtati-va cu bunatate si indurare unul fata de altul.

7:10 Nu asupriti pe vaduva si pe orfan, nici pe strain si pe sarac, si niciunul sa nu gandeasca rau in inima lui impotriva fratelui sau.

7:11 Dar ei n-au vrut sa ia aminte, ci au intors spatele si si-au astupat urechile ca sa n-auda.

7:12 Si-au facut inima ca diamantul de tare, ca sa n-asculte Legea, nici cuvintele pe care li le spunea Domnul ostirilor prin Duhul Sau, prin prorocii de mai inainte. Din pricina aceasta, Domnul ostirilor S-a aprins de o mare manie.

7:13 Cand chema El, ei n-au vrut s-asculte: De aceea nici Eu n-am vrut s-ascult, cand au chemat ei, zice Domnul ostirilor.

7:14 Ci i-am imprastiat printre toate neamurile pe care nu le cunosteau; tara a fost pustiita in urma lor, asa ca nimeni nu mai venea si nu mai pleca din ea; si dintr-o tara placuta cum era, au facut un pustiu!