Cititi Biblia

Cauta in Biblie | Pasaj | Cititi Biblia

Versiunea Cornilescu

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14]

Zaharia
Capitolul 8

8:1 Cuvantul Domnului ostirilor a vorbit astfel:

8:2 Asa vorbeste Domnul ostirilor: Am o mare ravna pentru Sion si sunt stapanit de o ravna plina de manie pentru el.

8:3 Asa vorbeste Domnul: Ma intorc iarasi in Sion si vreau sa locuiesc in mijlocul Ierusalimului. Ierusalimul se va chema: Cetatea cea credincioasa, si muntele Domnului ostirilor se va chema: Muntele cel sfant.

8:4 Asa vorbeste Domnul ostirilor: Iarasi vor sedea pe ulitele Ierusalimului batrani si femei in varsta, fiecare cu toiagul in mana, din pricina marelui lor numar de zile.

8:5 Ulitele cetatii vor fi pline de baieti si fete care se vor juca pe ulite.

8:6 Asa vorbeste Domnul ostirilor: Daca lucrul acesta va parea de mirat in ochii ramasitei poporului acestuia in zilele acelea, va fi de mirat oare si in ochii Mei? - zice Domnul ostirilor.

8:7 Asa vorbeste Domnul ostirilor: Iata, Eu izbavesc pe poporul Meu din tara de la rasarit si din tara de la asfintitul soarelui.

8:8 Ii voi aduce inapoi, si vor locui in mijlocul Ierusalimului; ei vor fi poporul Meu, si Eu voi fi Dumnezeul lor cu adevar si dreptate.

8:9 Asa vorbeste Domnul ostirilor: Intariti-va mainile, cei ce auziti astazi aceste cuvinte din gura prorocilor care au vorbit in ziua cand s-a pus temelia Casei Domnului ostirilor, cand s-a inceput sa se zideasca Templul!

8:10 Caci inainte de aceste zile, nu era rasplata nici pentru lucrul omului, nici pentru vite. Cei ce intrau si ieseau n-aveau nici ei pace, din pricina vrajmasului, si Eu dezbinam pe toti oamenii unii impotriva altora.

8:11 Acum nu voi mai face ramasitei poporului acestuia ca in trecut, zice Domnul ostirilor.

8:12 Ci semanaturile vor merge bine, vita isi va da rodul, pamantul isi va da roadele, si cerurile isi vor trimite roua; si toate aceste lucruri le voi da in stapanirea ramasitei poporului acestuia.

8:13 Dupa cum ati fost un blestem intre neamuri, casa lui Iuda si casa lui Israel, tot astfel va voi mantui, si veti fi o binecuvantare. Nu va temeti, ci intariti-va mainile!

8:14 Caci asa vorbeste Domnul ostirilor: Dupa cum am cautat sa va fac rau, cand Ma maniau parintii vostri, zice Domnul ostirilor, si nu M-am cait de lucrul acesta,

8:15 tot asa acum Ma intorc in aceste zile si hotarasc sa fac bine Ierusalimului si casei lui Iuda. Nu va temeti!

8:16 Iata ce trebuie sa faceti: Fiecare sa spuna aproapelui sau adevarul; judecati in portile voastre dupa adevar si in vederea pacii;

8:17 niciunul sa nu gandeasca in inima lui rau impotriva aproapelui sau si nici sa nu iubiti juramantul stramb! Caci toate lucrurile acestea Eu le urasc, zice Domnul.

8:18 Cuvantul Domnului ostirilor mi-a vorbit astfel:

8:19 Asa vorbeste Domnul ostirilor: Postul din luna a patra, postul din luna a cincea, postul din luna a saptea si postul din luna a zecea se vor preface pentru casa lui Iuda in zile de veselie si de bucurie, in sarbatori de voiosie. Dar iubiti adevarul si pacea!

8:20 Asa vorbeste Domnul ostirilor: Vor mai veni iarasi popoare si locuitori dintr-un mare numar de cetati.

8:21 Locuitorii unei cetati vor merge la cealalta si vor zice: Haidem sa ne rugam Domnului si sa cautam pe Domnul ostirilor! Vrem sa mergem si noi!

8:22 Si multe popoare, si multe neamuri vor veni astfel sa caute pe Domnul ostirilor la Ierusalim si sa se roage Domnului.

8:23 Asa vorbeste Domnul ostirilor: In zilele acelea, zece oameni din toate limbile neamurilor vor apuca pe un iudeu de poala hainei si-i vor zice: Vrem sa mergem cu voi; caci am auzit ca Dumnezeu este cu voi!